Οι “κρυφές συνομιλίες” έρχονται με το Messenger!

Ημ/νία: 11 Ιουλίου 2016 | by Πρόδρομος Μελετιάδης

0

To Facebook λανσάρει τις «κρυφές συνομιλίες» και ανοίγει πόλεμο στο Snapchat.

messenger

Τo Facebook έγινε μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στον κόσμο, επεκτάθηκε και τίποτα δεν κλονίζει την πρωτοκαθεδρία του. Αλλά το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι ο κόσμος κάνει στροφή στο Snapchat και στις συνομιλίες με τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα.

Αυτό δημιούργησε την ανάγκη στο Facebook Messenger να έχει μεγαλύτερη ασφάλεια στα μηνύματα του και να ανταγωνιστεί κατά κάποιον τρόπο τις υπηρεσίες που προσφέρει το Snapchat, εφαρμόζοντας  τις “κρυφές συνομιλίες” και τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα.

Έτσι το Facebook δοκιμάζει κρυπτογραφημένα μηνύματα μεταξύ δύο συσκευών με “πλήρη κρυπτογράφηση” (end-tο-end encryption).  Οι συνομιλίες αυτές δεν κρυπτογραφούνται by default, αλλά πρέπει να το επιλέξουν οι χρήστες. Όταν αυτό γίνει, η συγκεκριμένη συνομιλία διαβάζεται μόνο από τις 2 αυτές συσκευές. Ταυτόχρονα, δεν υποστηρίζονται GIFs και βίντεο.

Όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο David Marcus (Αντί-πρόεδρος της εταιρείας), το να προσφέρουμε περισσότερους τρόπους στους ανθρώπους για να επικοινωνούν με ασφάλεια είναι ένα σημαντικό σημείο για να κάνουμε τον κόσμο πιο ανοικτό και συνδεδεμένο…

Η δυνατότητα αυτή θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε συγκεκριμένους χρήστες σε beta (δοκιμαστική) μορφή.

Μην ανησυχείτε όμως, stay tuned και θα το δείτε σύντομα στις οθόνες σας.

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας σε διάφορα πεδία της Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Μάρκετινγκ. Το όραμα του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας μέσω μιας ουσιαστικότερης επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων συνδυάζοντας τις γνώσεις που απέκτησε σπουδάζοντας Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ και συνεχίζει να αποκτά σε τομείς κοινωνικής ψυχολογίας κ.α. Είναι υπέρμαχος της χρήσης της συγχρονής τεχνολογίας και του digital marketing σε όλα τα επίπεδα δράσης social media , blogs, internet. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιδείξουν ηγετική συμπεριφορά και να επιτύχουν σε ότι αναλαμβάνουν αρκεί να έχουν συγκεκριμένο όραμα, να ακολουθούν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, να είναι ακέραιοι.



Πήγαινε με πάνω ↑