Το YouTube κυκλοφορεί «Κάρτες» προς αντικατάσταση των βίντεο σχολιασμών

Ημ/νία: 16 Μαρτίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ομάδα του YouTube ανακοίνωσε σήμερα τις «Κάρτες» (Cards), μία νέα λειτουργία η οποία αναμένεται να αντικαταστήσει τους σχολιασμούς (annotations) μέσα στα βίντεο και η οποία προβάλλεται τόσο σε υπολογιστές όσο και σε κινητές συσκευές.

YouTube Cards

Οι ιδιοκτήτες καναλιών μπορούν να ορίζουν κάρτες για τα βίντεο τους, με την ένδειξη να εμφανίζεται στο πάνω δεξί μέρος του βίντεο για το χρονικό διάστημα που έχει οριστεί, και τους θεατές να μπορούν να κάνουν κλικ για επέκταση μιας κάρτας.

YouTube Cards

Οι διαθέσιμοι τύποι καρτών είναι αυτή τη στιγμή πέντε (5) στον αριθμό και είναι οι εξής:

Κάρτα εμπορικών προϊόντων – Χρησιμοποιείται για προώθηση ενός εμπορικού προϊόντος, από sites όπως Google Play, iTunes, και άλλα.

Κάρτα συγκέντρωσης χρημάτων – Χρησιμοποιείται για προβολή sites μέσω των οποίων γίνεται συγκέντρωση χρημάτων (Fundraising), όπως είναι τα Kickstarter, Indiegogo, και άλλα.

Κάρτα βίντεο ή playlist – Χρησιμοποιείται για προώθηση ενός βίντεο ή μιας playlist εντός ενός βίντεο.

Κάρτα συσχετισμένου ιστού – Χρησιμοποιείται για προώθηση ενός site συνδεδεμένου με τον λογαριασμό του χρήστη.

Κάρτα χρηματοδότησης από θαυμαστές – Χρησιμοποιείται για να αποκτηθούν χρήματα από προσφορές των θαυμαστών του βίντεο

Τέλος, οι κάρτες θα έχουν τη δική τους θέση μέσα στα YouTube analytics για προβολή της απόδοσης τους. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την εξής σελίδα του YouTube.

Πηγή: YT Creator Blog

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑