Αίτημα χιλιάδων χρηστών οδήγησε στην αφαίρεση του Facebook «feeling fat»

Ημ/νία: 12 Μαρτίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η Catherine Weingarten σε συνεργασία με την διεθνή πρωτοβουλία Endangered Bodies, που σκοπό έχει να πείσει τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους, δημιούργησαν πρόσφατα ένα αίτημα (petition) με στόχο να πείσουν την ομάδα του Facebook να αφαιρέσει την επιλογή «Feeling fat» από το πλαίσιο δημοσίευσης. Και τα κατάφεραν, με τη βοήθεια σχεδόν 17.000 χρηστών του ίντερνετ, οι οποίοι υπέγραψαν στο petition.

Facebook feeling fat removed

Στο Petition η Catherine Weingarten ανέφερε πως το πάχος δεν είναι συναίσθημα και προσβάλλει όλους εκείνους που πάσχουν από διαφόρων ειδών Διατροφικές Διαταραχές. Ειδικά, δε, όταν το χρησιμοποιούσαν αδύνατοι χρήστες για να κοροϊδέψουν τους παχείς.

Η ομάδα του Facebook επιλήφθηκε του ζητήματος απαντώντας επίσημα στο petition και ικανοποιώντας τους χιλιάδες χρήστες, αφαιρώντας την επιλογή «feeling fat» και μεταφέροντας το παχουλό εικονίδιο στην επιλογή «feeling stuffed».

Πηγή: The Next Web

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑