Πρώτο ακόμη το Facebook σε έφηβους χρήστες, πέφτουν τα ποσοστά του

Ημ/νία: 5 Μαρτίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πολλά έχουν ειπωθεί τους τελευταίους μήνες σχετικά με τα ποσοστά των νέων σε ηλικία χρηστών στο Facebook. Το έχουν παρατήσει ή όχι; Μήπως το έχουν βαρεθεί; Την απάντηση στα προηγούμενα ερωτήματα δίνει μία νέα έρευνα της GlobalWebIndex.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διεξήχθη σε χρήστες του ίντερνετ ηλικίας 16 έως 19 ετών, το Facebook παραμένει πρώτο σε εγγεγραμμένους χρήστες (περίπου 84%) του προηγούμενου ηλικιακού group, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Δεύτερο είναι το YouTube με ποσοστό περίπου 75% και τρίτο το Google+ με ποσοστό περίπου 80%.

Όπως γνωρίζουμε, δεν αρκεί να έχει κανείς λογαριασμό σε ένα Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά να είναι και ενεργός. Το Facebook είναι πρώτο και στους ενεργούς χρήστες ηλικίας 16 έως 19 ετών με ποσοστό περίπου 46%, έχοντας χάσει ένα ποσοστό 24% μέσα σε περίπου 3 χρόνια. Δεύτερο σε ενεργούς χρήστες είναι το YouTube με ποσοστό περίπου 34% και τρίτο το Twitter με ποσοστό περίπου 28%.

Facebook still number 1 Social Medium for teens users

Συμπεραίνουμε, λοιπόν, πως οι έφηβοι χρήστες των Social Media μπορεί να διατηρούν και να χρησιμοποιούν ακόμη τους Facebook λογαριασμούς τους, με τα νέα και πιο εξειδικευμένα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να κλέβουν σημαντικό ποσοστό χρήσης.

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑