Το Facebook πληρώνει καλά όσους ενδιαφέρονται για την ασφάλεια του

Ημ/νία: 28 Φεβρουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook μπορεί να έχει τους δικούς του εργαζομένους, μερικοί από τους οποίους ασχολούνται αποκλειστικά με την ασφάλεια του και τα διάφορα κενά ασφαλείας που παρουσιάζει, όμως ερευνητές ασφαλείας από όλο τον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν κενά ασφαλείας που βρίσκουν και να ανταμείβονται για τους κόπους τους.

Facebook Bug Bounty Program

Το πρόγραμμα ονομάζεται FB Bug Bounty και το 2014 το Facebook πλήρωσε 1,3 εκατ. δολάρια σε 321 ερευνητές από 65 χώρες για 17.011 κενά ασφαλείας τα οποία υπέβαλαν, με τον μέσο όρο ανταμοιβής να είναι 1.788 δολάρια. Συνολικά, από το 2011 το πρόγραμμα έχει πληρώσει πάνω από 3 εκατ. δολάρια.

Αν αναζητήσουμε τις χώρες με τις περισσότερες υποβολές στο FB Bug Bounty πρόγραμμα, τότε η Ινδία καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 196 υποβολές, η Αίγυπτος τη δεύτερη θέση με 81 υποβολές, οι ΗΠΑ την τρίτη θέση με 61 υποβολές, το Ηνωμένο Βασίλειο την τέταρτη θέση με 28 υποβολές και οι Φιλιππίνες την πέμπτη θέση με 27 υποβολές.

Πηγή: FB Bug Bounty

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑