Κάθε Facebook χρήστης μπορεί να ορίσει το δικό του φύλο!

Ημ/νία: 28 Φεβρουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Εν έτι 2015, φαίνεται πως οι χαρακτηρισμοί «Άνδρας» και «Γυναίκα» δεν εκφράζουν όλους τους ανθρώπους, γι’αυτό και μερικά Κοινωνικά Δίκτυα έχουν επιτρέψει περισσότερους χαρακτηρισμούς προς επιλογή.

Πρώτα το Facebook επέλεξε να προσθέσει 56 νέους χαρακτηρισμούς, όπως Bigender, Male to Female, κλπ, στη συνέχεια το Google+ επέλεξε να αφήσει τους χρήστες να χαρακτηρίσουν το φύλο τους όπως οι ίδιοι επιθυμούν, και τώρα φαίνεται πως η ομάδα του Facebook αποφάσισε να ακολουθήσει την ίδια τακτική με το Google+.

facebook gender can be anything

Οι συνολικά 58 χαρακτηρισμοί για φύλο στο Facebook συνεχίζουν να εμφανίζονται κατά την πληκτρολόγηση, με τους χρήστες πλέον να πληκτρολογούν όπως εκείνοι επιθυμούν το φύλο τους και να μπορούν να δηλώσουν έως και 10 διαφορετικούς χαρακτηρισμούς. Τα προηγούμενα, αρκεί οι χρήστες να χρησιμοποιούν στο δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο τη γλώσσα «English (US)».

Τέλος, ισχύει ακόμη πως οι χρήστες δηλώνουν πώς θέλουν το Facebook να αναφέρεται σε αυτούς, δηλαδή ως άνδρες, γυναίκες ή ουδέτερους, καθώς επίσης δηλώνουν το κοινό το οποίο θα μπορεί να δει το φύλο τους.

Πηγή: FB Diversity

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑