Σε ποιον θα αφήσετε το Facebook προφίλ σας μετά τον θάνατο σας;

Ημ/νία: 12 Φεβρουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ομάδα του Facebook ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές και νέες προσθήκες σχετικά με τα προφίλ αποθανόντων χρηστών. Το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο επιτρέπει σε φίλους και στην οικογένεια ενός χρήστη να δηλώσουν τον θάνατο του μέσω σχετικής φόρμας.

Facebook memorilized profile

Από εδώ και στο εξής, το ονοματεπώνυμο στα προφίλ αποθανόντων χρηστών θα αναγράφει από πάνω την ένδειξη «Remembering» προς την μνήμη του χρήστη, ενώ επίσης όλοι οι χρήστες εν ζωή, ξεκινώντας από αυτούς στις ΗΠΑ, θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν έναν χρήστη ο οποίος θα είναι ικανός να διαχειριστεί το προφίλ τους μετά τον θάνατο τους.

Facebook legacy contact after death

Ο κληρονόμος ενός προφίλ αποθανόντος χρήστη θα μπορεί να δημιουργήσει μια δημοσίευση και να την καρφιτσώσει στο πάνω μέρος του προφίλ, να απαντά σε νέα αιτήματα φιλίας από φίλους και συγγενείς του χρήστη, καθώς και να αλλάζει τη φωτογραφία προφίλ και την εικόνα εξώφυλλο του προφίλ. Σε καμιά περίπτωση δε θα μπορεί να αλλάξει οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες ή να δει τα προσωπικά μηνύματα του αποθανόντος χρήστη. Επίσης, αν επιλεγεί από τον αρχικό ιδιοκτήτη του προφίλ, ο κληρονόμος θα μπορεί να κατεβάσει κάποιες από τις πληροφορίες του προφίλ (φωτογραφίες, δημοσιεύσεις και προσωπικές πληροφορίες).

Εκτός από την επιλογή κληρονόμου, ο χρήστης μπορεί πλέον να επιλέξει τη διαγραφή του προφίλ του μετά από την επιβεβαίωση του θανάτου του. Η αντίληψη που υπάρχει στο Facebook είναι πως τα προφίλ αποθανόντων χρηστών θα πρέπει να παραμένουν ενεργά για όσους θέλουν να θυμούνται στιγμές των χρηστών και να βλέπουν φωτογραφίες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο.

Τέλος, η επιλογή του κληρονόμου θα γίνεται μελλοντικά μέσω των ρυθμίσεων ασφαλείας και της επιλογής «Legacy Contact».

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑