Νέος Facebook ιός διαδίδεται ταχύτατα μέσω συνδέσμου και tags φίλων!

Ημ/νία: 4 Φεβρουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Οι πιθανότητες τις τελευταίες ώρες να αναφέρθηκε το όνομα σας στο Facebook σε δημοσίευση με σύνδεσμο μαζί με άλλους 19 χρήστες, είναι πολλές. Ένας νέος ιός έχει καταφέρει να εξαπλωθεί ταχύτατα σε πάνω από 110.000 Facebook χρήστες μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

facebook virus

Μην κάνετε κλικ στο σύνδεσμο δημοσιεύσεων όπως η παραπάνω, καθώς ο σύνδεσμος οδηγεί τους χρήστες σε πορνογραφικό βίντεο, το οποίο στη συνέχεια ζητά την εγκατάσταση ενός ψεύτικου Flash Player, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ο ιός. Η απλή επίσκεψη στο πορνογραφικό βίντεο δε μπορεί να σας κολλήσει τον ιό, αλλά μην το δοκιμάσετε κιόλας.

Η ομάδα του Facebook είναι ενήμερη για το πρόβλημα αυτό και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επιτυχής αντιμετώπιση του, ούτε κάποιος επίσημος τρόπος αφαίρεσης του ιού από τους μολυσμένους υπολογιστές. Το ζήτημα απαιτεί υπομονή και προσοχή!

Πηγή: Digital Life

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑