Νέα Facebook λειτουργία για τις τοποθεσίες ανταγωνίζεται το Foursquare

Ημ/νία: 30 Ιανουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook επιτρέπει εδώ και πολύ καιρό στους χρήστες να κάνουν check in σε τοποθεσίες, καθώς και να αφήνουν τα σχόλια τους και να φωτογραφίζονται σε αυτές, συλλέγοντας πολλές πληροφορίες. Τα πάντα για τις τοποθεσίες βρίσκονται στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα του Κοινωνικού Δικτύου, με τους χρήστες να μπορούν να την επισκεφτούν όποτε επιθυμούν. Πλέον, όμως, η ομάδα του Facebook προτιμά να διαθέτει τις πληροφορίες αυτές στους χρήστες και να μην περιμένει από αυτούς να κάνουν την κίνηση.

Facebook Place Tips

Ξεκινώντας από τους iOS χρήστες και για συγκεκριμένες τοποθεσίες στη Νέα Υόρκη, η νέα λειτουργία «Place Tips» θα αντιλαμβάνεται μέσω WiFi, 3G/4G ή GPS, την τοποθεσία του χρήστη και μόλις αυτός επισκεφθεί μία συγκεκριμένη τοποθεσία, θα βλέπει στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας του ένα πλαίσιο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή.

Πατώντας το πλαίσιο, ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει διάφορες πληροφορίες για την τοποθεσία, όπως για παράδειγμα τα check-in, τις δημοσιεύσεις και τις φωτογραφίες των φίλων του, τις αξιολογήσεις άλλων χρηστών, τις επόμενες εκδηλώσεις, καθώς και δημοσιεύσεις από τη Facebook σελίδα της τοποθεσίας.

Facebook Place Tips

Τέλος, η λειτουργία «Place Tips» δεν είναι υποχρεωτική, με τους χρήστες να μπορούν μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής να την απενεργοποιούν και να την ενεργοποιούν όποτε επιθυμούν.

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑