Με λιγότερες δημοσιεύσεις απάτες η Facebook Αρχική Σελίδα

Ημ/νία: 20 Ιανουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ομάδα του Facebook εμπλουτίζει τη σειρά άρθρων News Feed FYI, η οποία αναφέρει όλες τις αλλαγές οι οποίες έχουν να κάνουν με την Αρχική Σελίδα του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπαίνουν οι δημοσιεύσεις απάτες, εκείνες δηλαδή οι οποίες παραπλανούν τους χρήστες με τους τίτλους τους ή με τις ψευδείς ειδήσεις τους ή με τις σελίδες στις οποίες κατευθύνουν τους χρήστες με τους συνδέσμους τους.

facebook news feed hoax

Έχει παρατηρηθεί πως χρήστες οι οποίοι κοινοποιούν δημοσιεύσεις και αντιλαμβάνονται έπειτα πως πρόκειται για απάτες, τείνουν να διαγράφουν την κοινοποίηση τους, συμβουλευόμενοι τα σχόλια των υπολοίπων χρηστών και φίλων τους κάτω από αυτές. Μάλιστα, είναι δυο φορές πιθανότερο να το κάνουν αν κάποιος φίλος τους ενημερώσει για την απάτη της δημοσίευσης.

facebook news feed report hoax

Από σήμερα η Facebook Αρχική Σελίδα θα προβάλλει λιγότερες δημοσιεύσεις απάτες, δεδομένου ότι η ομάδα του δημοφιλέστερου Κοινωνικού Δικτύου θα λαμβάνει υπόψιν της τις αναφορές χρηστών περί ψευδούς περιεχομένου. Επίσης, αν πολλοί χρήστες ταυτόχρονα επιλέξουν να διαγράψουν μια συγκεκριμένη δημοσίευση την οποία κοινοποίησαν, τότε το Facebook θα θεωρεί πως πρόκειται για απάτη και πάλι θα μειώνει την απήχηση της. Προσοχή! Το Facebok δε θα αφαιρεί/διαγράφει τέτοιου είδους δημοσιεύσεις, απλά θα μειώνει την απήχηση τους.

Τέλος, εκτός από τη μειωμένη απήχηση, οι δημοσιεύσεις απάτες θα φέρουν ένδειξη στο πάνω μέρος τους πως πολλοί χρήστες έχουν μαρκάρει τις ιστορίες ως ψευδείς (δείτε την πρώτη εικόνα).

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑