Εκλογές 2015 και Social Media: Ποιοι κερδίζουν την προεκλογική μάχη;

Ημ/νία: 13 Ιανουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Σε περίπου δύο εβδομάδες, στις 25 Ιανουαρίου, έχουμε τις Εκλογές 2015. Ήδη, τα κόμματα και οι πολιτικοί αρχηγοί τους ζουν σε ρυθμούς προεκλογικούς, κάτι το οποίο το παρατηρούμε στην τηλεόραση και το ίντερνετ κυρίως, σύντομα και στους δρόμους από τις πολλές αφίσες και τα ψηφοδέλτια.

Έρευνα της Sidebar με τη βοήθεια του εργαλείου Monitor έδειξε πως από 1η Δεκεμβρίου έως και 12 Ιανουαρίου, οι Social Media δημοσιεύσεις σχετικά με τις Εκλογές 2015 ξεπέρασαν τις 500.000, διαμορφώνοντας μία προεκλογική εικόνα των κομμάτων και πολιτικών αρχηγών στο σύνολο των συζητήσεων.

Τα επίσημα hashtags των φετινών εκλογών είναι τα #Ekloges2015 και #Ekloges15, τα οποία από τις 29 Δεκεμβρίου έως και τις 12 Ιανουαρίου αναφέρθηκαν πάνω από 61.000 φορές.

Όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, πρώτος στις αναφορές από 5 Ιανουαρίου έως και 12 Ιανουαρίου είναι ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 38%, δεύτερος ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 24% και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 14%. Δείτε στη συνέχεια τα ποσοστά όλων των πολιτικών αρχηγών, καθώς επίσης και τις αναφορές τους σε ημερήσια βάση.

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑