Με χαρά καλωσορίζουμε τα AMBER Alerts στο Facebook!

Ημ/νία: 13 Ιανουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το ίντερνετ έχει βοηθήσει τα μέγιστα στη διάδοση των AMBER Alerts και το Facebook είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, με τους πάνω από 1,35 δισ. χρήστες του να κοινοποιούν δημοσιεύσεις εξαφανισμένων ανθρώπων και να βοηθούν σε πολλές περιπτώσεις στην εύρεση τους.

Facebook Amber Alert

Μέχρι στιγμής όλα βασίζονταν μονάχα στο word-of-mouth, έναν όρο του Μάρκετινγκ ο οποίος αναφέρεται στη διάδοση πληροφοριών από στόμα σε στόμα. Από εδώ και στο εξής όμως, η ομάδα του Facebook αναλαμβάνει δράση σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά, δημοσιεύοντας AMBER Alerts στην αρχική σελίδα των χρηστών.

Η στόχευση χρηστών θα πραγματοποιείται σύντομα βάσει της δηλωμένης περιοχής διαμονής των χρηστών, αφού κάθε περίπτωση εξαφανισμένου παιδιού εντοπίζεται σε συγκεκριμένη περιοχή. Οι δημοσιεύσεις θα εμφανίζονται τόσο μέσω των κινητών συσκευών, όσο και μέσω υπολογιστών, μονάχα στην αρχική σελίδα των χρηστών, χωρίς ειδοποίηση. Οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να κοινοποιήσουν το AMBER Alert και φυσικά να διαβάσουν περισσότερες πληροφορίες για την εξαφάνιση ενός παιδιού.

Προς το παρόν φαίνεται πως τα AMBER Alerts θα αφορούν περιπτώσεις εξαφανισμένων παιδιών μονάχα στην Αμερική, όμως ίσως αυτή είναι η αρχή για να δούμε σύντομα αντίστοιχα AMBER Alerts για περιπτώσεις και στις υπόλοιπες ηπείρους.

Πηγή: FB Newsroom

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑