Σώμα με σώμα η μάχη των Facebook και Google στα social logins

Ημ/νία: 10 Ιανουαρίου 2015 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Από τότε που τα Κοινωνικά Δίκτυα μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, το ίντερνετ άλλαξε ως προς τις συνδέσεις χρηστών, επιτρέποντας στους χρήστες αντί να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς με χρήση email, να συνδέονται σε υπηρεσίες και εφαρμογές μέσω λογαριασμών Facebook, Google, Twitter, κ.α. Ποιοι είναι εκείνοι οι λογαριασμοί τους οποίους αξιοποιούμε περισσότερο;

Q4 2014 Social Logins

Σύμφωνα με την Janrain και τα στατιστικά του τελευταίου τριμήνου του 2014, το Facebook διατηρεί την πρωτιά στα social loging με ποσοστό 43%, με τη Google να ακολουθεί από κοντά με ποσοστό 40%. Στη συνέχεια τα νούμερα είναι πολύ μικρά, με το Twitter να βρίσκεται στην τρίτη θέση με ένα ποσοστό 5%.

Social Logins

Φαίνεται πως η τακτική της Google να ενοποιήσει όλες τις υπηρεσίες της κάτω από έναν κοινό Google λογαριασμό αποδίδει, αφού οι χρήστες χρησιμοποιούν τον λογαριασμό αυτό για να συνδέονται και σε εκτός Google εφαρμογές και υπηρεσίες. Από την άλλη, το Facebook ετοιμάζει σύντομα να λανσάρει την ανώνυμη σύνδεση σε εφαρμογές και υπηρεσίες, κάτι το οποίο ίσως ανατρέψει τα δεδομένα.

Πηγή: AllFacebook

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑