Ελέγξτε τη μουσική ενός YouTube βίντεο πριν το upload προς αποφυγή εκπλήξεων!

Ημ/νία: 9 Δεκεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το YouTube είναι ένα Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης το οποίο επιτρέπει το ανέβασμα οποιουδήποτε βίντεο από οποιονδήποτε χρήστη. Αυτό δε σημαίνει, όμως, πως είναι όλα τα βίντεο αποδεκτά. Κάθε βίντεο αποτελείται από εικόνα και από ήχο, τα οποία μπορούν να παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα τρίτων. Πολλές φορές ένα βίντεο έχει σβηστεί ή έχει υποστεί αφαίρεση ήχου λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων της μουσικής του.

YouTube music

Από εδώ και στο εξής, μπορείτε να ελέγχετε δημοφιλή τραγούδια πριν τα εισάγετε στο βίντεο σας και πριν το ανεβάσετε στο YouTube, ώστε να αποφεύγετε διάφορες δυσάρεστες εκπλήξεις. Μέσω της Βιβλιοθήκης ήχου και της επιλογής «Μουσική με υποστήριξη διαφημίσεων», μπορείτε να πληκτρολογείτε τα τραγούδια που θέλετε να εισάγετε στο βίντεο σας και να ελέγχετε αν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

YouTube how to check music for copyrights before video upload

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, το πρώτο τραγούδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βίντεο, όμως το βίντεο ίσως εμφανίσει διαφημίσεις, με τα έσοδα να πηγαίνουν στον ιδιοκτήτη του τραγουδιού. Το δεύτερο τραγούδι δεν είναι διαθέσιμο για χρήση, κάτι το οποίο σημαίνει πως η ομάδα του YouTube θα αποσύρει ή θα πραγματοποιήσει σιγή σε οποιοδήποτε βίντεο το αναπαράγει. Τέλος, το τρίτο τραγούδι είναι η ίδια περίπτωση με το πρώτο τραγούδι, μονάχα που αντί για παγκόσμια προβολή το συγκεκριμένο τραγούδι δε μπορεί να αναπαραχθεί στη Γερμανία. Όπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις.

Τέλος, δε θα πρέπει να ξεχνάτε πως η Βιβλιοθήκη ήχου περιέχει μουσική η οποία είναι ελεύθερη από πνευματικά δικαιώματα για χρήση στα YouTube βίντεο.

Πηγή: YouTube Creator Blog

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑