Το tumblr επενδύει στο βίντεο με νέες mobile και web λειτουργίες

Ημ/νία: 27 Οκτωβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Βλέποντας τις δημοσιεύσεις βίντεο να ξεπερνούν στο διπλάσιο τις δημοσιεύσεις φωτογραφιών, η ομάδα του tumblr αποφάσισε να βελτιώσει τον video player και να κυκλοφορήσει νέες λειτουργίες στις web και mobile εκδόσεις του.

tumblr video player

Από εδώ και στο εξής, βίντεο τα οποία έχουν ανέβει απευθείας στο tumblr θα αναπαράγονται αυτόματα τόσο στη web έκδοση, όσο και στις iOS και Android εφαρμογές. Στην περίπτωση των κινητών συσκευών, η αυτόματη αναπαραγωγή θα ξεκινά μονάχα εφόσον ο χρήστης έχεις συνδεθεί στο ίντερνετ μέσω WiFi. Όπως και στην περίπτωση των Facebook βίντεο, η αυτόματη αναπαραγωγή ξεκινά χωρίς ήχο, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να τον ενεργοποιήσουν πατώντας το κατάλληλο εικονίδιο.

Εκτός από την αυτόματη αναπαραγωγή, τα tumblr βίντεο απέκτησαν αυτόματη επανάληψη, όπως δηλαδή και τα βίντεο του Vine, κάτι το οποίο σημαίνει πως μετά το τέλος της αναπαραγωγής θα ξεκινούν να αναπαράγονται και πάλι από την αρχή αυτόματα.

tumblr videos minimize

Συνεχίζοντας με τις νέες λειτουργίες, στη web έκδοση ο video player του tumblr απέκτησε επιλογή για ελαχιστοποίηση στο δεξί μέρος, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να προβάλλει το βίντεο και να πλοηγείται ταυτόχρονα στις νέες δημοσιεύσεις. Η λειτουργία αυτή ισχύει τόσο για τα tumblr βίντεο, όσο και για τα βίντεο που έχουν ενσωματωθεί από υπηρεσίες όπως το YouTube, το Vimeo, κλπ.

Τέλος, μονάχα για τη web έκδοση του tumblr, σύντομα τα βίντεο θα αποκτήσουν επιλογή για αναπαραγωγή σε HD ανάλυση, δηλαδή 720p.

Πηγή: The Verge

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑