Διέρρευσαν 98.000 φωτογραφίες και βίντεο του Snapchat!

Ημ/νία: 14 Οκτωβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Από την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, κυκλοφορούσαν φήμες οι οποίες ανέφεραν πως έχουν κλαπεί αρκετές Snapchat φωτογραφίες και βίντεο, κάτι το οποίο εν τέλει επιβεβαιώθηκε. Περίπου 98.000 φωτογραφίες και βίντεο μεγέθους 13 GB ανέβηκαν στο The Pirate Bay.

snapchat security

Η μεγάλη αυτή διαρροή με ονομασία «The Snappening», εμπνευσμένη από τη διαρροή «The Fappening», έχει επιβεβαιωθεί από την ομάδα του Snapchat, η οποία ρίχνει τις ευθύνες στους χρήστες για τη χρήση τρίτων υπηρεσιών οι οποίες παραβιάζουν τους όρους χρήσης του Snapchat.

Υπεύθυνο για τη διαρροή είναι το site Snapsaved.com, το οποίο μετά τη διαρροή σταμάτησε τη λειτουργία του, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούσαν να ανοίγουν Snapchat φωτογραφίες και βίντεο για να τα αποθηκεύουν. Βέβαια, παρόμοιες υπηρεσίες συνεχίζουν να υπάρχουν, παρά τις προσπάθειες του Snapchat για απόσυρση τους.

Σύμφωνα με τη Facebook σελίδα του Snapsaved.com, οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν φωτογραφίες και βίντεο 500 MB και καμία προσωπική πληροφορία των χρηστών. Η ομάδα του site ζήτησε επίσης συγνώμη από τους χρήστες και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για κάποιο λάθος του Snapchat, αλλά για hacking στους δικούς τους servers.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μη χρησιμοποιείτε τρίτες υπηρεσίες και εφαρμογές για το Snapchat!

Τέλος, η αλήθεια είναι πως το Snapchat φέρει έστω κάποια μικρή ευθύνη, καθώς κάποιοι χρήστες μπορεί να εκτέθηκαν χρησιμοποιώντας κανονικά τις υπηρεσίες του, κι αυτό διότι δε γνώριζαν πως οι παραλήπτες χρησιμοποιούσαν τρίτες υπηρεσίες για την αποθήκευση των snaps τους. Επομένως, το Snapchat θα πρέπει κάπου ξεκάθαρα να ενημερώνει τους χρήστες πως τέτοια περιστατικά μπορούν να συμβούν, καθώς η πλειοψηφία των χρηστών του είναι χρήστες κάτω των 18 ετών, δηλαδή παιδιά.

Πηγή: Mashable

Υ.Γ. Η εικόνα προέρχεται από το Tropicalpost.

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑