Μη χρησιμοποιείτε τρίτες υπηρεσίες και εφαρμογές για το Snapchat!

Ημ/νία: 16 Οκτωβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πολύς ντόρος έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα σχετικά με την ασφάλεια του Snapchat. Ο κύριος λόγος είναι η διαρροή χιλιάδων snaps μέσω της ιστοσελίδας Snapsaved.com, η οποία δε βρίσκεται πλέον σε λειτουργία.

snapchat security

Η ομάδα του Snapchat έχει λάβει επισήμως θέση μέσω του επίσημου blog της δημοφιλούς social εφαρμογής, ρίχνοντας το φταίξιμο στους ίδιους τους χρήστες για τη χρήση τρίτων εφαρμογών και υπηρεσιών για το Snapchat. Είναι όλες επικίνδυνες, καθώς εκμεταλλεύονται την πρόσβαση σε ένα ιδιωτικό API το οποίο έχουν αποκτήσει μέσω του «reverse engineering», με στόχο τις περισσότερες φορές να αποκτήσουν τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών μέσω του Snapchat.

Στην περίπτωση του Snapchat, όλες οι τρίτες εφαρμογές και υπηρεσίες παραβιάζουν τους όρους χρήσης της εφαρμογής. Μονάχα μία εφαρμογή θα πρέπει να χρησιμοποιείται και αυτή είναι η επίσημη εφαρμογή για Android και iOS.

Παρόλα αυτά, δεν κάνουν όλες οι τρίτες εφαρμογές και υπηρεσίες άλλων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης κακό. Για παράδειγμα, τα Facebook και Twitter έχουν κυκλοφορήσει δημόσιο API και μπορούν και ελέγχουν την πρόσβαση τρίτων εφαρμογών και υπηρεσιών στις λειτουργίες τους.

Το Snapchat καταπολεμά εφαρμογές οι οποίες παραβιάζουν τους όρους χρήσης του σε συνεργασία με τις Google και Apple, όμως απ’ότι φαίνεται μία εφαρμογή διαγράφεται και δύο νέες δημιουργούνται. Όσο οι τρίτες υπηρεσίες και εφαρμογές για το Snapchat συνεχίζουν να υπάρχουν, οι χρήστες δε θα είναι ποτέ ασφαλείς. Κι αυτό, γιατί ακόμη κι αν ένας χρήστης δεν τις χρησιμοποιεί, μπορεί να τις χρησιμοποιεί ο παραλήπτης των snaps του.

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα; Ποτέ δε μπορείτε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια των snaps των οποίων στέλνετε, επομένως εφόσον αποφασίσετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Snapchat, τότε καλό θα είναι να αποφύγετε να στέλνετε snaps τα οποία σε καμία περίπτωση δε θα θέλατε να διαρρεύσουν σε περισσότερους χρήστες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς ανεπίσημα Snapchat apps έμεινε το Windows Phone store

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑