Μαζική διαχείριση σελίδων και διαφημίσεων με το Facebook Business Manager

Ημ/νία: 29 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook διέθεσε ένα νέο εργαλείο σε εκείνους οι οποίοι διαχειρίζονται πολλές σελίδες, κάνοντας εύκολη και πιο ασφαλή τη διαχείριση δικαιωμάτων πρόσβασης. Το Business Manager μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε εταιρία, έτσι ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση των agencies στις σελίδες της, και να διαχειριστεί τις σελίδες της, τους λογαριασμούς διαφημίσεων και τις εφαρμογές της.

Facebook Business Manager

Μέσω του Business Manager, τα οφέλη είναι πολλαπλά. Αρχικά, κάποιος χρήστης δεν υποχρεούται να χρησιμοποιήσει τον προσωπικό Facebook λογαριασμό του, μπορεί να συνεργάζεται με άλλους χρήστες χωρίς να γίνονται φίλοι, και οι ειδοποιήσεις που δέχεται μπορούν να πηγαίνουν στο εργασιακό email και όχι το προσωπικό. Ειδικά για τα διαφημιστικά agencies τα οποία διαχειρίζονται πολλαπλούς λογαριασμούς, το εργαλείο αυτό έρχεται να τους βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό.

Το ελληνικό agency BaaS δοκίμασε αρκετά νωρίς το Facebook Business Manager και πλέον χρησιμοποιεί το εργαλείο για κάθε νέα συνεργασία με πελάτες του. Ακολουθεί μέρος του κειμένου το οποίο δημοσιεύτηκε στο blog της BaaS, σχετικά με τη χρήση του Business Manager:

«Με το Business Manager ουσιαστικά οριοθετούμε το ποιος οργανισμός είναι ο owner ενός business page και φυσικά ποιες ομάδες (agencies) μπορούν να διαχειρίζονται τις σελίδες μιας εταιρίας. Έτσι λοιπόν, όταν μια εταιρία διαθέτει ένα ή περισσότερα Facebook pages, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το Business Manager και μέσω της διαδικασίας Add pages, να κάνει “claim” τα pages αυτά. Αυτόματα στα Page Roles της σελίδας εμφανίζεται ένας νέος “admin” που φέρει το όνομα της εταιρίας.

Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει αντίστοιχα “claim” και τυχόν διαφημιστικά accounts τα οποία χρησιμοποιεί για τη διαφήμιση του περιεχομένου των σελίδων της, ενώ μπορεί να προσθέσει και τυχόν grey accounts (ή business accounts ) που είχε δημιουργήσει η εταιρία, στην επιλογή shared logins. Επίσης, θα πρέπει στην επιλογή people να προσθέσει τους ανθρώπους που επίσης πρέπει να έχουν administrative ρόλο στις διάφορες σελίδες της εταιρίας.

Προσοχή: Αν η εταιρία δεν είναι agency, τότε δεν θα πρέπει σε αυτό το σημείο να προσθέσει τους ανθρώπους από το agency που μπορεί να διαχειρίζεται της σελίδα της. Η παροχή πρόσβασης θα γίνει με αίτημα από το ίδιο το agency μέσω του δικού του Business Manager και η εταιρεία θα δώσει την έγκρισή της όταν λάβει σχετική ειδοποίηση (notification).

Εφόσον η εταιρία έχει αναθέσει τη διαχείριση των Facebook pages σε κάποιο agency, τότε θα πρέπει να ζητήσει από αυτό να χρησιμοποιήσει το Business Manager δημιουργώντας δικό του λογαριασμό. Στη συνέχεια, όταν το agency προσθέσει (χωρίς να κάνει “claim”) τις σελίδες της εταιρίας και τους admins των pages που διαχειρίζεται, αυτόματα η εταιρία στο δικό της Business Manager θα λάβει ένα notification για να εγκρίνει την παροχή πρόσβασης. Όταν η εταιρία εγκρίνει την πρόσβαση του agency, τότε στην επιλογή Agencies του Business Manager της εταιρίας θα εμφανιστεί το agency αυτό, μαζί με τις σελίδες της εταιρίας που διαχειρίζεται.

Σε αυτό το σημείο, στην επιλογή Page Roles της σελίδας θα εμφανίζονται σαν admins και η εταιρία owner αλλά και το agency. Δεδομένου ότι τα άτομα που διαχειρίζονται τις σελίδες έχουν προστεθεί και λάβει δικαιώματα από το κάθε instance του Business Manager (agency ή εταιρίας), θα πρέπει να απομακρυνθούν όλοι οι μεμονωμένοι admins που είναι ορατοί στην επιλογή Page Roles της κάθε σελίδας. Τελικά δηλαδή στα Page Roles μιας σελίδας στο Facebook θα πρέπει ιδανικά να εμφανίζονται μόνο η εταιρία – ιδιοκτήτης της σελίδας και το agency. Αν το agency επιθυμεί να προσθέσει και άλλους admins, τότε αυτό θα πρέπει να το κάνει από το δικό του instance του Business Manager.

Τελευταίο και σημαντικότερο, αν η εταιρία αποφασίσει να δουλέψει με άλλο agency, τότε πολύ απλά αν έχουν τηρηθεί τα παραπάνω, απομακρύνει το προηγούμενο agency από την επιλογή agencies και όσοι άνθρωποι από αυτό είχαν admin roles (οποιοδήποτε ρόλο) αυτόματα χάνουν τα δικαιώματα και η εταιρία owner της σελίδας έχει τη σιγουριά ότι δεν θα ξεχαστούν κάποιοι από τους προηγούμενους admins στις σελίδες της.»

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑