Το LinkedIn απλουστεύει τους όρους χρήσης των υπηρεσιών του

Ημ/νία: 27 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ομάδα του επαγγελματικού Κοινωνικού Δικτύου LinkedIn ανακοίνωσε νέους όρους χρήσης των υπηρεσιών του, οι οποίοι τίθενται σε ισχύ από 23 Οκτωβρίου. Τι σημαίνει αυτό για τους χρήστες; Πιο απλή γλώσσα και ευκολότερη κατανόηση των νέων όρων χρήσης, των οποίων το μέγεθος μειώθηκε στο μισό. Οι αλλαγές αφορούν τα User Agreement και Privacy Policy, έχοντας ισχύ όχι μόνο στο LinkedIn, αλλά και στις υπηρεσίες Slideshare και Pulse.

linkedin

Μερικές αλλαγές τις οποίες θέλησε η ομάδα του επαγγελματικού Κοινωνικού Δικτύου να αναδείξει, είναι οι εξής:

  • Το περιεχόμενο το οποίο δημοσιεύουν οι χρήστες ανήκει στους ίδιους, κάτι το οποίο ίσχυε και προηγουμένως.
  • Οποιοδήποτε περιεχόμενο διαγράφεται από το LinkedIn από τους ίδιους τους χρήστες, τα όποια δικαιώματα του LinkedIn πάνω στο περιεχόμενο αυτό σταματούν.
  • Το LinkedIn δεν έχει αποκλειστικά δικαιώματα του περιεχομένου των χρηστών. Το περιεχόμενο ανήκει στους χρήστες, οι οποίοι μπορούν να το διανέμουν σε άλλες υπηρεσίες με δικαιώματα τα οποία οι ίδιοι επιβάλλουν, όπως π.χ. μέσω αδειών Creative Commons.
  • Το LinkedIn δεν εκμεταλλεύεται και πουλά το περιεχόμενο των χρηστών σε τρίτες υπηρεσίες (διαφημιστές, εκδότες και sites), χωρίς πρώτα να έχει λάβει τη ρητή άδεια των χρηστών.
  • Το περιεχόμενο των χρηστών ίσως υποστεί σε αλλαγές όπως τη μετάφραση του σε άλλες γλώσσες ή τη μετατροπή του σε διαφορετικό format, έτσι ώστε να προβληθεί σωστά στις υπηρεσίες του LinkedIn.

Πηγή: LinkedIn Blog

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑