InstaTravel: «Ταξιδεύοντας» μέσα από εικόνες

Ημ/νία: 27 Σεπτεμβρίου 2014 | by Χρήστος Πραπίδης

0

Είναι γνωστό από παλιά πως το ταξίδι δεν ξεκινά από την άφιξη στον προορισμό, ούτε από τη στιγμή που θα μπεις στο πλοίο (αεροπλάνο/τραίνο κτλ), ούτε καν από την ώρα που θα αρχίσεις να ετοιμάζεις τη βαλίτσα.

Εδώ και μερικά χρόνια, το ταξίδι ξεκινά από το πρώτο search. Από τη στιγμή που ο ταξιδιώτης θα έχει καταλήξει στην ημερομηνία, θα έχει βρει τους συνταξιδιώτες, ακόμα και αν ο προορισμός (η ουσία δηλαδή) είναι υπό σκέψη, έρχεται η ώρα που ο browser ανοίγει και ξεκινά η αναζήτηση. Δρομολόγια, διαθεσιμότητες, καταλύματα, αξιοθέατα, tips, τιμές και τα λοιπά. Στην πρώτη σοβαρή αναζήτηση για το ταξίδι, το μυαλό και η ψυχή έχουν ήδη επιβιβαστεί.

instagram instatravel

Η αλήθεια είναι πως ο ταξιδιώτης της εποχής μας έχει στα χέρια του άπειρα όπλα. Τα περισσότερα πλέον δεν αποτελούν προνόμιο λίγων, ψαγμένων «ιντερνετάκιδων», αλλά ανεξάντλητη γνώση στα χέρια των πολλών. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, με το πρώτο search δεν ταξιδεύει μόνο το μυαλό, αλλά και το μάτι, και μάλιστα σχεδόν το χορταίνει. Φωτογραφίες, tips, τι να αποφύγεις, πού να πας, τι να φας, χρόνος να υπάρχει και ο ταξιδιώτης κινδυνεύει να φτάσει και να νιώθει πως τα έχει δει όλα από πριν.

Πέραν των δεδομένων travelsites, blogs, applications, networks, forums, τα οποία μπορούν εύκολα να γεμίσουν το κεφάλι του επίδοξου ταξιδιώτη με κάθε μορφής πληροφορία, στις μέρες μας το Social αποτελεί κύριο παράγοντα για την αναζήτηση πληροφοριών για την εμπειρία που πρόκειται να ακολουθήσει.

Ναι, το Instagram δεν μπορεί να μεταφέρει πληροφορίες για προορισμούς (οκ, τουλάχιστον δεν είναι ένα από τα βασικά εργαλεία για αυτή τη δουλειά). Μια φωτογραφία όμως αξίζει 1.000 λέξεις, και πολλές από τις φωτογραφίες που βρίσκονται εκεί, αξίζουν και παραπάνω. Δεν θα πρότεινα, προφανώς, σε κάποιον που κάνει ταξιδιωτικό πλάνο να συμβουλευτεί το Instagram, θα τολμήσω να πω όμως πως μια γρήγορη βόλτα μέσα από τις εικόνες του, πολύ συχνά με ταξιδεύει και μου ανάβει φιτιλιές για νέους προορισμούς και dreamtrips.

Παρακάτω μερικά profiles τα οποία έχουν τη δύναμη να σε κάνουν να ονειρεύεσαι και να ταξιδεύεις ανά πάσα στιγμή:

Travel.pic

Φωτογραφίες από όλο τον κόσμο με άξονα το φυσικό περιβάλλον, ένα φωτογραφικό ταξίδι στα πιο γραφικά μέρη του πλανήτη και (προφανώς) αμέτρητες αναφορές σε ελληνικούς προορισμούς. Το συγκεκριμένο profile δεν έχει δικές του photos, απλά κάνει μια προσεκτική αναδημοσίευση από άλλα profiles.

Lustfab (www.lustfab.com)

Γνωστό στους λάτρεις του luxury τρόπου ζωής, το Lustfab διαθέτει ένα Instagram profile το οποίο φροντίζει να σε πάει μια βόλτα σε ονειρικούς προορισμούς με άξονες το ταξίδι και τη μόδα (με μια γενικότερη stylish προσέγγιση του θέματος).

Worktolivetotravel

Πρόκειται για το Instagram account της Jenny, η οποία είναι travel blogger από τον Καναδά. Οι φωτογραφίες είναι δικές της και έχουν να κάνουν με τους προορισμούς που επισκέπτεται. Όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, η Jenny γοητεύεται από τη φύση και τη μοιράζεται απλόχερα, από καταπράσινα δάση, μέχρι παγωμένα αφιλόξενα μέρη της Ισλανδίας.

Inflightfeed

Πετάς συχνά και είσαι και περίεργος με το φαγητό; Βρήκες τον άνθρωπό σου! Ή μάλλον το blog σου. Μέσα από τις φωτογραφίες του inflightfeed μπορείς να πάρεις μια εικόνα για το τι σερβίρει η κάθε αεροπορική, με κριτικές, σχόλια κτλ. Ουσιαστικά είναι το Instagram profile του site inflightfeed.com, το οποίο έχει ως κύρια ασχολία το φαγητό που σερβίρεται στον αέρα.

Laura_austin

Η LauraAustin είναι μια Αμερικανίδα φωτογράφος και συγγραφέας η οποία ζει στο LA. Το profile της στο Instagram δεν είναι καθαρά ταξιδιωτικό, συνδυάζει και τις υπόλοιπες  δραστηριότητές της. Συνδυάζει όμως τη φωτογραφική εμπειρία της με όμορφους προορισμούς, δίνοντας ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Travelandleisure

Το account του Travel and Leisure αποτελεί τη Μέκκα του luxurious ταξιδιώτη. Φωτογραφίες από μοναδικούς προορισμούς, ονειρικά ξενοδοχεία, γαστρονομικές προτάσεις από κάθε γωνία της γης. Το content είναι ανεξάντλητο καθώς παρέχεται από την δημοσιογραφική ομάδα του αμερικάνικου περιοδικού, οπότε, όρεξη να υπάρχει.

Missjetsetter

Ό,τι λέει ο τίτλος. Μια κομψή κυρία που κατοικεί στο NYC, η οποία αρέσκεται στο να ταξιδεύει και να φωτογραφίζει, και όπως φαίνεται το κάνει με επιτυχία, καθώς το (υπερβολικά φιλτραρισμένο) αποτέλεσμα το μοιράζεται με 26.000 followers.

Travelontellus

To προφίλ του Joakim από την Στοκχόλμη ο οποίος, απ’ ότι δείχνει, έχει έναν εθισμό στη φύση και τα ηλιοβασιλέματα. Το αποτέλεσμα πάντως είναι μοναδικό, και οι 12.000 followers το επιβεβαιώνουν.

Nikkibeachworld

Party all the time! Το επίσημο προφίλ του NikkibeachandResorts φέρνει στις οθόνες των smartphones τις καλύτερες στιγμές από το Miami, το SaintTropez και όλα τα μέρη του κόσμου στα οποία υπάρχει NikkiBeach. Για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση και από το Ελληνικό NikkiBeach.

Jedidiahjenkins

Εδώ έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένο project, καθώς ο κύριος Jedidiah Jenkins ξύπνησε ένα πρωί και αποφάσισε να πάρει το ποδήλατό του και να πεταχτεί από το Oregon στην Παταγονία. Το εγχείρημα αυτό το απαθανατίζει καθημερινά και τις καλύτερες στιγμές της περιπέτειάς του τις μοιράζεται με 43.000 ανθρώπους μέσα από το Instagram.

Και τέλος ένα hashtag

#airplaneviews

Εναλλακτικός τίτλος «όταν κοιτάς από ψηλά». 18.000+ φωτογραφίες από χρήστες όλου του κόσμου, με τη θέα απ΄το παράθυρο του αεροπλάνου τους. Μέσα σε αυτό το Hashtag μπορεί κανείς να νιώσει την ομορφιά της πτήσης αλλά και την ωραία προσμονή της στιγμής που ο προορισμός αρχίσει να φαίνεται από το τζάμι.

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Ο Χρήστος Πραπίδης ασχολείται με το marketing και την επικοινωνία εδώ και 11 χρόνια, ενώ τα τελευταία 6 δραστηριοποιείται κυρίως στο Online. Η ενασχόλησή του με το περιβάλλον των Social Media ξεκινά το 2006. Από τότε μέχρι σήμερα τον γοητεύει να δοκιμάζει τα κοινωνικά δίκτυα και τον τρόπο που αυτά επηρεάζουν τη σκέψη, τη συμπεριφορά και την καταναλωτική διάθεση των ανθρώπων. Είναι λάτρης της 80’s κουλτούρας, αγαπά τον αθλητισμό, τα ταξίδια (εντός και εκτός των τειχών) και την metal μουσική (\m/).



Πήγαινε με πάνω ↑