Ήρθε η ώρα να καταπλήξεις τους Instagram followers σου με τις ομορφότερες νυχτερινές φωτογραφίες

Ημ/νία: 2 Σεπτεμβρίου 2019 | by SMLifeGR

0

Η επανάσταση στη νυχτερινή φωτογραφία

Συνηθίσαμε να αποφεύγουμε τις νυχτερινές λήψεις γιατί η νυχτερινή φωτογραφία είναι πολύ απαιτητική. Παλιότερα με τις αναλογικές μηχανές, δεν ήταν εύκολο να δεις γρήγορα το αποτέλεσμα και κάθε λάθος κόστιζε αρκετά αφού έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει εμφάνιση για να ξέρεις πώς πήγε η φωτογράφιση. Χάρη στην ψηφιακή επανάσταση όμως, μπορείς να ξέρεις τι κάνεις, τη στιγμή που το κάνεις και να τραβήξεις όσες φωτογραφίες θέλεις. Βέβαια ακόμα είναι απαραίτητα τα σωστά εργαλεία και κάποιες γνώσεις αφού οι νυχτερινές λήψεις είναι ένα δύσκολο κομμάτι της φωτογραφίας, αλλά μέχρι και στο Instagram μπορείς να δεις απίστευτες εικόνες από επαγγελματίες φωτογράφους ή και ερασιτέχνες.

Η νύχτα μέσα από το Instagram

Στο Instagram, η νυχτερινή φωτογραφία αποτελεί πλέον trend. Κάνε μια αναζήτηση με κάποιο hashtag σχετικό με νυχτερινή φωτογραφία όπως το #nightphotography και θα δεις πάνω από 8.000.000 αποτελέσματα! Αν μάλιστα σου αρέσει ο έναστρος ουρανός, τότε τα hashtags είναι ακόμα περισσότερα! Οι φωτογράφοι που τραβούν φωτογραφίες τη νύχτα, έχουν αποκτήσει χιλιάδες Instagram followers για λήψεις με τον ουρανό, το φεγγάρι, με τοπία της φύσης και της πόλης. Είναι τόσο αξιοθαύμαστες οι συνθέσεις τους και ο τρόπος που χρησιμοποιούν τον φωτισμό που μερικές φορές είναι καλύτερες από το να κοιτάς τον ίδιο τον ουρανό.

Έλα πιο κοντά

Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις τις νυχτερινές λήψεις; Γιατί ακόμα και μέρη οικεία και γνωστά, τη νύχτα μπορούν να σε εκπλήξουν. Πολλά σημεία που τη μέρα φαντάζουν αδιάφορα, παίρνουν έναν άλλο μυστηριακό αέρα μόλις πέσει το φως! Ένας μουντός δρόμος της πόλης την ημέρα, αλλάζει εντελώς τη νύχτα και μπορείς να «παίξεις» με τις φωτεινές επιγραφές των καταστημάτων, τις βιτρίνες, τα φώτα του δρόμου.

Μακριά από την πόλη

Στην ύπαιθρο βλέπεις τον πραγματικό νυχτερινό ουρανό. Βέβαια ένας καθαρός, μπλε ουρανός τη μέρα, δε συνηθίζεται όσες φορές κι αν τον κοιτάξεις, αλλά το βράδυ η φύση γεμίζει τον ουρανό με αστέρια. Οι κάμερες από την άλλη, μπορούν να συλλάβουν πράγματα αόρατα στο γυμνό, ανθρώπινο μάτι. Μπες λοιπόν στον λογαριασμό σου και απόλαυσε μοναδικά τοπία και νύχτες γεμάτες αστέρια τραβηγμένα από ανθρώπους που προτιμούν την φωτογραφία από τον ύπνο.

Μερικά tips για λήψεις τη νύχτα από έναν επαγγελματία φωτογράφο!

Ζητήσαμε από τον Kristian, φωτογράφο της Leica, να μοιραστεί μερικές από τις ιδέες και τις εμπειρίες του γύρω από τη νυχτερινή φωτογραφία και το κορυφαίο HUAWEI P30 Pro.

Κατά τη γνώμη του, υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που επιθυμεί κάθε φωτογράφος: να ξεχωρίζει το θέμα από το φόντο και οι καλές λήψεις σε χαμηλό φωτισμό. Οι νυχτερινές λήψεις βασίζονται τόσο στις ικανότητες της κάμερας, όσο και στις ικανότητες του φωτογράφου. Η φωτογράφιση με το HUAWEI P30 Pro, φέρνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην Επαγγελματική λειτουργία, αφού σου επιτρέπει να επιλέξεις υψηλό ISO και γρήγορες ταχύτητες κλείστρου για να πετύχεις όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα σε χαμηλό φωτισμό.

Η αποφυγή της χαμηλής ταχύτητας είναι ζωτικής σημασίας σε λήψεις χωρίς τρίποδο. Αυτό διασφαλίζει μια καθαρή φωτογραφία και επίσης μπορείς να αποτυπώσεις και οτιδήποτε βρίσκεται σε δράση εκείνη τη στιγμή.

«Αυτό ήταν εξαιρετικά σημαντικό όταν τραβούσα ελέφαντες σε νυχτερινό σαφάρι και ήταν τόσο ενδιαφέρον γιατί η χρήση προβολέα ήταν αδύνατη, αλλά με την Επαγγελματική λειτουργία και τον έλεγχο στην έκθεση μπόρεσα να απαθανατίσω τους ελέφαντες με τη σωστή ταχύτητα και σε υψηλή ποιότητα» λέει ο Kristian.

Σε καταστάσεις χωρίς φωτισμό και χωρίς τρίποδο ή όταν τραβάς πηγές φωτός στο σκοτάδι, όπως φώτα neon ή φωτιστικά και θέλεις να αποτυπώσεις τη λεπτομέρεια της σκηνής, η λειτουργία Νυχτερινής Φωτογράφισης με τη δυνατότητα HDR είναι μονόδρομος. Η συγκεκριμένη λειτουργία εφαρμόζει την λήψη μιας σειράς εικόνων σε μικρό χρόνο και τις συνθέτει αυτόματα. Πιο παλιά, το τρίποδο ήταν απαραίτητο για κάτι τέτοιο αλλά τώρα, το μόνο που χρειάζεται, είναι να κρατήσεις τη συσκευή σχετικά σταθερή και η εικόνα θα βγει γεμάτη λεπτομέρεια που δεν είναι καν δυνατό να δεις με τα μάτια σου. Είναι ένα απίστευτο χαρακτηριστικό που δεν βρίσκεις ούτε στις επαγγελματικές κάμερες, συμπληρώνει ο Kristian Dowling.

Φωτογράφισε με smartphone και ανακάλυψε την ομορφιά γύρω σου…

Η Huawei με γνώμονα την καινοτομία στην φωτογραφία δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να βγάζει υπέροχες φωτογραφίες με το smartphone του. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία προσφέρει στο κοινό της εξαιρετικής ποιότητας φακούς και προσπαθεί συνεχώς να επεκτείνει τα όρια της φωτογραφίας με smartphone μέσα από την συνεργασία της με την εταιρεία σταθμό, τη Leica. Με τη σειρά P και το κορυφαίο HUAWEI P30 Pro, η Huawei ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων που αγαπούν τη φωτογραφία με smartphones και προσπαθούν να αποτυπώσουν την ομορφιά στις καθημερινές στιγμές.

Αγαπάς τη φωτογραφία;

Πάρε μέρος στο μεγάλο φωτογραφικό διαγωνισμό InFocus Awards της Huawei.

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός Huawei InFocus Awards αποτελεί την ευκαιρία σου να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου και να δείξεις το ταλέντο σου στον κόσμο! Η Huawei παράλληλα με τη συνεχή εξέλιξη των συσκευών της με στόχο την υπέρτατη εμπειρία φωτογραφίας, θέλει με αυτή τη διοργάνωση να επιβραβεύσει τα ανερχόμενα ταλέντα και τους λάτρεις της φωτογραφίας και του βίντεο.

Ο διαγωνισμός αποτελείται από 6 κατηγορίες, 5 σχετικές με τη φωτογραφία και 1 σχετική με το βίντεο:

  • #Emotion Tag – Έκφραση στιγμιαίων και αυθόρμητων συναισθημάτων μέσω της φωτογραφίας.
  • Hello, Life!– Ανάδειξη των συναισθημάτων ή της έμπνευσης των καθημερινών εμπειριών.
  • Faces – Πειραματισμός με τον χαρακτήρα και τη δύναμη του πορτραίτου.
  • Going the Distance – Ανακάλυψη νέων εμπειριών και τόπων, με τη χρήση των νέων χαρακτηριστικών της κάμερας του τηλεφώνου, για παράδειγμα τον τηλεφακό, τον υπερευρυγώνιο φακό ή τη λήψη macro.
  • Storyboard – Εξιστόρηση μίας ιστορίας σε 9 (εννέα) πλαίσια, ένα πλέγμα 9 φωτογραφιών που αφηγούνται μια σημαντική ή ενδιαφέρουσα ιστορία.
  • Life Now – Μαγνητοσκόπηση ιστοριών σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα

Τα Huawei InFocus Awards είναι αφιερωμένα σε όλους τους χρήστες συσκευών Huawei οι οποίοι μπορούν να πάρουν μέρος αποστέλλοντας τη φωτογραφία τους σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες. Η αποστολή γίνεται μέσω του website του διαγωνισμού από τις 24 Ιουνίου 2019.

Οι φωτογραφίες που υποβάλλονται στον διαγωνισμό και πληρούν τα κριτήρια, αναρτώνται στο website του διαγωνισμού https://campaign.consumer.huawei.com/infocusawards/gr/ όπου κάθε χρήστης, συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων, μπορεί να ψηφίσει την αγαπημένη του φωτογραφία. Στην επόμενη φάση, οι καλύτερες φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από μια εκλεγμένη κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς και αναγνωρισμένους φωτογράφους:

  • YANMIN WANG – Πρόεδρος του Huawei Consumer Business Group στην Ευρώπη.
  • MARCIN TYSZKA – Πολωνός φωτογράφος μόδας που συνεργάζεται με τα πλέον αναγνωρισμένα περιοδικά παγκοσμίως, όπως τα Marie Claire, Harper’s Bazaar, Glamour, Elle και Vogue.
  • NIKOLAJ THANING RENTZMANN – Δανός καλλιτέχνης που επικεντρώνεται κυρίως στη φωτογραφία διασημοτήτων, ενώ παράλληλα παρουσιάζει στους SoMe λογαριασμούς του γραφικά τοπία από την πόλη και την φύση.
  • EMMA SVENSSON – Freelancer φωτογράφος και λάτρης της περιπέτειας που ταξιδεύει στον κόσμο.
  • YENER TORUN – Αρχιτέκτονας και φωτογράφος που μεταμορφώνει αστικά τοπία, ανασχηματίζει την αρχιτεκτονική ως γεωμετρική αφαιρετικότητα και δημιουργεί μια εναλλακτική πραγματικότητα μέσω των έργων του.
  • VUTHEARA KHAM – Γάλλος φωτογράφος με καταγωγή από την Καμπότζη και έδρα το Παρίσι. Γοητευμένος από το φως, την φωτογραφία δρόμου και το αστικό τοπίο. Του αρέσει να παίζει με νέες προοπτικές και οπτικές γωνίες. Γνωστός για το φως και τα γραφικά στις συνθέσεις του, το στυλ του χαρακτηρίζεται από σκηνές δρόμου στο Παρίσι και σε όλο τον κόσμο.

«Τα Huawei InFocus Awards μας επιτρέπουν να σταθούμε και να σκεφτούμε την ομορφιά της στιγμής. Πώς να την αιχμαλωτίσεις για κάποιον άλλο; Πιστεύω ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες θα βρουν αυθεντικούς τρόπους για να μας διαφωτίσουν» – αναφέρει η Emma Svensson

Τι μπορείς να κερδίσεις;

  • Για τον μεγάλο Νικητή του Grand Prix, τα δώρα είναι ένα HUAWEI MateBook 13, ένα HUAWEI Watch GT, το ποσό των 000 EUR, έναν e-voucher κωδικό αξίας $250 για το Trip Advisor και δημοσίευση της φωτογραφίας του για μία εβδομάδα ως ταπετσαρία στις κεντρικές σελίδες της TripAdvisor στις εξής χώρες: Σουηδία, Πολωνία, Δανία, Αυστρία, Νορβηγία, Φινλανδία, Τσεχία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Σερβία, Σλοβακία και Τουρκία.
  • Για τους Νικητές της πρώτης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI MateBook 13, ένα HUAWEI Watch GT, ένα HUAWEI P30 Pro, το ποσό των 000 EUR και έναν e-voucher κωδικό αξίας $250 για το Trip Advisor.
  • Για τους Νικητές της δεύτερης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI P30 Pro.
  • Για τους Νικητές της τρίτης θέσης σε κάθε κατηγορία: Ένα HUAWEI P30.
  • Ο Νικητής του Βραβείου του Κοινού θα λάβει ένα HUAWEI P30 Pro και ένα HUAWEI Watch GT.

Αποτύπωσε τώρα με το smartphone σου αυτό που οι άλλοι προσπερνούν!

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Άρθρα τα οποία προέρχονται από όλη την ομάδα του Social Media Life, όπως guest άρθρα, δελτία τύπου νέων προϊόντων ή υπηρεσιών, κλπ.



Πήγαινε με πάνω ↑