Μάθετε για το Ello, το Κοινωνικό Δίκτυο για το οποίο μιλούν όλοι!

Ημ/νία: 26 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα μεγαλύτερα τεχνολογικά ειδησεογραφικά sites στον κόσμο ή στα διάφορα Social Media, τότε αμέσως θα διακρίνει αναφορές σε ένα νέο Κοινωνικό Δίκτυο. Όλοι μιλούν για το Ello. Το αποκαλούν το αντι-Facebook Κοινωνικό Δίκτυο, καθώς δεν περιέχει κανένα ίχνος διαφήμισης και δεν πουλά πληροφορίες των χρηστών του προς τους διαφημιστές. Στην πραγματικότητα, συλλέγει μονάχα ανώνυμα δεδομένα τα οποία η ομάδα του τα αξιοποιεί ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί σε καλύτερο μέσο για τους χρήστες του,

ello anti-facebook social network

Το Ello ξεκίνησε ως ένα ιδιωτικό Κοινωνικό Δίκτυο μέσω φίλων, όμως το ενδιαφέρον των χρηστών οδήγησε την ομάδα του Κοινωνικού Δικτύου στη μετατροπή του σε δημόσιο. Μέχρι στιγμής, το Ello βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση (beta) και καθημερινά λανσάρει νέες λειτουργίες για δοκιμή σε όσους χρήστες κατάφεραν να δεχτούν κάποια πρόσκληση. Κάθε νέος χρήστης μπορεί να κάνει αίτηση για να του αποσταλεί πρόσκληση, κάτι το οποίο όμως αναμένεται να αργήσει να γίνει λόγω των χιλιάδων αιτήσεων. Αναφορές μιλούν για 34.000 αιτήσεις κάθε ώρα. Επίσης, οι προσκλήσεις μέσω άλλων χρηστών έχουν παγώσει αυτή τη στιγμή λόγω της απότομης αύξησης των χρηστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Ello επισημοποίησε την υπόσχεση του για μη προβολή διαφημίσεων

Αν εδώ και κάποια ώρα σκέφτεστε πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα Κοινωνικό Δίκτυο χωρίς διαφημίσεις, η ομάδα του Ello η οποία αποτελείται από σχεδιαστές και καλλιτέχνες έχει την απάντηση. Το Κοινωνικό Δίκτυο θα λαμβάνει έσοδα από τους ίδιους τους χρήστες μέσω ειδικών λειτουργιών τις οποίες θα λανσάρει. Κανένας χρήστης δε θα υποχρεώνεται να αγοράσει κάποια λειτουργία, ενώ επίσης η πλειοψηφία των λειτουργιών θα είναι διαθέσιμες για όλους. Η αγορά έναντι μικρού ποσού των special λειτουργιών θα είναι για υποστήριξη και ενίσχυση του Ello.

ello profile

Σχετικά με τη χρήση του Ello, κάθε χρήστης έχει το δικό του προφίλ μέσω του οποίου μπορεί να δημοσιεύει τα μηνύματα του. Οι ήδη υπάρχοντες και αναμενόμενες λειτουργίες του Κοινωνικού Δικτύου έχουν να κάνουν με σχολιασμό των δημοσιεύσεων, αναφορές (@mentions) χρηστών, email ειδοποιήσεις, προσκλήσεις χρηστών, χρήση emoji, followers, κλπ.

Όπως θα καταλάβατε, κάθε χρήστης ακολουθεί άλλους χρήστες και ακολουθείται από όσους ενδιαφέρονται. Επίσης, κάθε χρήστης μπορεί να ταξινομήσει όσους ακολουθεί σε δύο λίστες, τις Friends και Noise. Μέσω των δύο λιστών θα μπορεί να βλέπει τις δημοσιεύσεις όσων ακολουθεί στην αρχική σελίδα. Η πρώτη λίστα χρησιμοποιείται για τους πιο κοντινούς χρήστες, ενώ η δεύτερη για όσους ο χρήστης δε νοιάζεται τόσο. Η διαφορά υπάρχει στην προβολή των δημοσιεύσεων σε κάθε λίστα, αφού στη λίστα Friends υπάρχει προβολή σε όλη την οθόνη με καλύτερες προδιαγραφές.

Όπως φαίνεται, το Ello θα αργήσει να ανοίξει τις πόρτες του προς όλους τους χρήστες. Ωστόσο, μέχρι τότε θα αρκεστούμε στη χρήση των υπολοίπων Social Media, καθώς και στη σελίδα με όλες τις πληροφορίες του Ello.

Πηγή: The Next Web

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑