Είσαι πρωτοετής φοιτητής; Αξιοποίησε το Facebook στη σχολή!

Ημ/νία: 15 Σεπτεμβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Από σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου, και μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να επισκεφθούν το Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ στο οποίο κατάφεραν να εισαχθούν και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους. Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στη ζωή τόσων πολλών νέων ανθρώπων.

Όπως σιγά σιγά θα καταλάβετε, και απευθύνομαι προς τους πρωτοετείς κυρίως, το ίντερνετ και τα Social Media είναι σύμμαχοι σας στο ταξίδι σας προς την αποφοίτηση, αφού θα σας ενημερώσουν, ίσως σας γλιτώσουν από μπελάδες, θα σας βοηθήσουν να κάνετε νέες γνωριμίες κλπ.

Οι περισσότεροι ήδη θα έχετε αναζητήσει και βρει το site του Πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ σας, μέσω του οποίου θα έχετε συλλέξει πολλές πληροφορίες και θα έχετε ενημερωθεί για προγράμματα σπουδών, καθηγητές κλπ. Για τα… υπόλοιπα, υπάρχει το Facebook! Είτε το μισείτε είτε όχι, θα το χρειαστείτε.

Πρωτοετείς φοιτητές και Facebook

Facebook groups kai protoeteis foitites

Έστω, για παράδειγμα, πως περάσατε στο ΤΕΙ Αθήνας και στο τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ανοίξτε το Facebook και πραγματοποιήστε αναζήτηση για να βρείτε σελίδες και groups τα οποία σχετίζονται με το όνομα του Πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ σας, καθώς επίσης και με την ονομασία του τμήματος σας. Συνήθως υπάρχει σελίδα για το Πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ και group για τα τμήματα.

Δεν πρέπει να ξεχάσετε να κάνετε την αναζήτηση σας τόσο στα greeklish (π.χ. tei athinas), όσο και στα ελληνικά (π.χ. ΤΕΙ Αθήνας), αλλά και χωρίς συντομογραφίες (π.χ. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας).

Κατά 99% θα υπάρχει κάποιο group για τη σχολή σας, στο οποίο θα κάνετε γνωριμίες με άλλους φοιτητές του εξαμήνου σας ή άλλων εξαμήνων, θα ανταλλάσσετε γνώμες για καθηγητές, σημειώσεις, θα ζητάτε βοήθεια σε μαθήματα ή υπηρεσίες του ΤΕΙ/τμήματος σας, θα μαθαίνετε για θέματα προηγούμενων εξεταστικών, θα κάνετε πλάκα με memes, και άλλα πολλά. Δεν πρέπει να ξεχνάτε να ενημερώνεστε για κάθε νέα δημοσίευση του group. Μπορείτε φυσικά μέσω των ρυθμίσεων του group να επιλέξετε να σας έρχεται ειδοποίηση για κάθε νέα δημοσίευση.

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑