Γνωρίστε το Hyperlapse, το νέο Instagram app για timelapse βίντεο

Ημ/νία: 27 Αυγούστου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε την εταιρία Instagram με ένα και μοναδικό προϊόν, την ομώνυμη εφαρμογή φωτογραφιών και βίντεο. Η εξαγορά της εταιρίας από το Facebook έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία νέων προϊόντων, όπως η πρόσφατη εφαρμογή Bolt, ως messenger για γρήγορη αποστολή φωτογραφιών και βίντεο, και τώρα η νέα εφαρμογή Hyperlapse.

instagram hyperlapse

Το Hyperlapse είναι μία ανεξάρτητη εφαρμογή, η οποία μάλιστα δεν απαιτεί από τους χρήστες να συνδεθούν με κάποιο προφίλ για να τη χρησιμοποιήσουν. Η χρήση της είναι αρκετά απλή και γρήγορη, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν λήψη απλού βίντεο και να τα μετατρέπουν σε timelapse βίντεο, ρυθμίζοντας την ταχύτητα τους από 1x έως και 12x.

Το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει επαγγελματική δουλειά, καθώς η εφαρμογή διαθέτει επίσης λειτουργία σταθεροποίησης των βίντεο, και τα βίντεο εν κινήσει έχουν ομαλή ροή.

Το Hyperlapse κυκλοφορεί πρώτα σε iOS 7+ συσκευές, δηλαδή σε iPhone 4 και μετά, σε iPad και σε iPod Touch 5ης γενιάς. Ήδη, είναι διαθέσιμο στο App Store για download.

Στα πιο τεχνικά χαρακτηριστικά, το Hyperlapse επιτρέπει τη λήψη βίντεο διάρκειας 10 λεπτών για iPhone 4 και διάρκειας 45 λεπτών για iPhone 5. Ο διαμοιρασμός των βίντεο μέσω Facebook και Instagram είναι εύκολος, όμως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως το Instagram δέχεται βίντεο έως και 15 δευτερολέπτων, κάτι το οποίο δεν αλλάζει. Όλα τα βίντεο σώζονται στην κάμερα της συσκευής, οπότε ο χρήστης μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και να τα μεταφέρει, όπως επιθυμεί. Τέλος, το Hyperlapse δε διαθέτει εργαλεία για προσθήκη φίλτρων ή για επεξεργασία των βίντεο.

Δείτε 20 παραδείγματα με timelapse βίντεο από το Hyperlapse στο Mashable.

Πηγές: Instagram Blog, Mashable

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑