Γνωρίστε το Bolt, το ταχύτερο Messenger για αποστολή φωτογραφιών/βίντεο

Ημ/νία: 30 Ιουλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Τελικά αυτό που εντόπισαν αρκετοί χρήστες στο Instagram την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν μια πραγματική διαρροή. Σήμερα η ομάδα του Instagram ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή Bolt, η οποία υπόσχεται την ταχύτερη αποστολή φωτογραφιών και βίντεο στους καλύτερους σας φίλους.

Bolt app from Instagram

Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε μάθει έως τώρα για το λανσάρισμα εφαρμογών, το Bolt δεν κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ ή παγκόσμια, αλλά σε Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική και Νέα Ζηλανδία. Όχι, δε θα παραμείνει διαθέσιμο μονάχα σε αυτές τις περιοχές, αφού σύντομα αναμένεται να γίνει το παγκόσμιο λανσάρισμα. Οι περιοχές αυτές επιλέχθηκαν για δοκιμή της εφαρμογής από την ομάδα του Instagram. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε Android και iOS.

Το Bolt είναι μία εφαρμογή με πολύ συγκεκριμένη χρήση. Ο χρήστης κάνει εγγραφή με χρήση του τηλεφωνικού του αριθμού και όχι με Facebook ή Instagram σύνδεση. Στη συνέχεια, ορίζει μια selfie φωτογραφία ως προφίλ με επί τόπου λήψη και καλείται να προσθέσει έως 20 αγαπημένα του πρόσωπα από τη λίστα επαφών του τηλεφώνου του, οι οποίοι φυσικά να έχουν επίσης εγκαταστήσει το Bolt.

instagram bolt for android ios

Με το άνοιγμα της εφαρμογής, ο χρήστης βλέπει αμέσως την προεπισκόπηση της κάμερας και ορισμένες επιλογές στο πάνω μέρος, όπως τη χρήση φλας, την εναλλαγή των καμερών, τις ειδοποιήσεις αν έλαβε μήνυμα κλπ, ενώ στο κάτω μέρος υπάρχουν οι φωτογραφίες των αγαπημένων του προσώπων.

Η αποστολή μιας φωτογραφίας γίνεται με απλό πάτημα στη φωτογραφία ενός αγαπημένου προσώπου, ενώ η αποστολή ενός βίντεο γίνεται με παρατεταμένο πάτημα στη φωτογραφία ενός αγαπημένου προσώπου. Η επικοινωνία είναι ένας προς έναν και όχι μαζική. Επίσης, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προσθέσει κείμενο σε φωτογραφία και βίντεο πριν την αποστολή. Σε περίπτωση λάθους, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κουνήσει τη συσκευή του και να ακυρώσει την αποστολή εντός μερικών δευτερολέπτων μετά από αυτή.

instagram bolt for android ios

Η ομάδα του Bolt έχει φροντίσει ώστε να υπάρχει δυνατότητα μπλοκαρίσματος ενός ενοχλητικού χρήστη, αφού η προσθήκη χρήστη μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα, αν ο τηλεφωνικός αριθμός του χρήστη υπάρχει στη λίστα επαφών ενός άλλου χρήστη.

Κάθε φωτογραφία και βίντεο τα οποία λαμβάνει ένας χρήστης, μπορεί είτε να τα ανοίξει και να τα αποσύρει, όπως συμβαίνει στο Slingshot, και αυτά να διαγραφούν, είτε να απαντήσει προσθέτοντας κείμενο σε αυτά ή στέλνοντας νέα φωτογραφία/βίντεο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: CEO προς Instagram: «Διαλέξτε άλλο όνομα για το ανερχόμενο Bolt app»

Τέλος, το Bolt πρόκειται για έναν ακόμη ανταγωνιστή του Snapchat, αφού περιέχει αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα.

Πηγή: TechCrunch

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑