Το Pinterest ανακοίνωσε chat για συζητήσεις γύρω από pins!

Ημ/νία: 7 Αυγούστου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, το Pinterest διαθέτει τη λειτουργία «Send» στους χρήστες του, με την οποία εκείνοι μπορούν να στείλουν ένα Pin σε κάποιον φίλο εντός ή εκτός (μέσω email) του Pinterest. Μέχρι τώρα, εντός του Pinterest οι χρήστες δέχονταν απλώς μια ειδοποίηση και έβλεπαν το Pin το οποίο τους είχε σταλεί. Από εδώ και στο εξής, όμως, θα βλέπουν ένα παράθυρο chat.

Pinterest messages

Η νέα λειτουργία του Pinterest ακούει στην ονομασία «Messages» και φέρνει στο Κοινωνικό Δίκτυο τις ατομικές και ομαδικές (έως 10 χρηστών) συνομιλίες. Είναι ξεκάθαρο πως η λειτουργία αυτή δε θέλει να ανταγωνιστεί άλλες chat εφαρμογές, αλλά θέλει τους χρήστες να μπορούν να συζητούν γύρω από τα pins τα οποία στέλνουν ο ένας στον άλλον.

pinterest web messages

Όταν η λειτουργία «Messages» γίνει διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες εντός των επόμενων ημερών, η λειτουργία «Send» των pins θα εμφανίζει την εικόνα του χρήστη ο οποίος έστειλε το μήνυμα στην αριστερή άκρη της οθόνης σε pc και tablets, ενώ στα smartphones θα υπάρχει διαφορετικός τρόπος. Ο τρόπος με τον οποίο εμφανίζεται ένα μήνυμα θυμίζει τα Facebook chat heads στα smartphones και tablets.

Κάθε χρήστης μπορεί να στείλει ένα pin παρέα με κείμενο, ενώ οι απαντήσεις μπορούν να είναι μονάχα κείμενο ή και pins, ακόμη και emoticons, όπως φαίνεται σε ένα από τα παρακάτω βίντεο. Στη web έκδοση υπάρχει η δυνατότητα για σύρσιμο ενός pin από την αρχική σελίδα προς ένα ανοικτό παράθυρο chat για αποστολή. Επίσης, στις κινητές συσκευές φαίνεται πως υπάρχει και επιλογή εντός του chat για προσθήκη ενός pin μέσω του Guided Search.

Με τη νέα λειτουργία μηνυμάτων, είναι ξεκάθαρο πως το Pinterest θέλει να κρατήσει τους χρήστες σε αυτό και να τους ωθήσει να στείλουν ακόμη περισσότερα pins, από τα 2 εκατ. τα οποία στέλνονται καθημερινά. Άραγε, θα χρησιμοποιήσουν οι χρήστες τη νέα λειτουργία για να προγραμματίσουν ταξίδια, να εμπνευστούν, να μαγειρέψουν κλπ;

Δείτε στη συνέχεια το Pinterest chat σε χρήση.



Πηγή: Pinterest Blog

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑