Τίτλοι τέλους για το Orkut, το πρώτο Κοινωνικό Δίκτυο της Google

Ημ/νία: 1 Ιουλίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πέρασαν πάνω από 10 χρόνια από τη δημιουργία του Orkut, του πρώτου Κοινωνικού Δικτύου της Google. Η προσπάθεια για Κοινωνική Δικτύωση του Orkut επισκιάστηκε αμέσως από την παρουσία του Facebook, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του πρώτου, καταφέρνοντας 10 χρόνια μετά να είναι το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο.

rip orkut

Η ομάδα του Orkut ανακοίνωσε το οριστικό τέλος της υπηρεσίας στις 30 Σεπτεμβρίου του 2014, αφού πλέον Social Media της Google όπως τα Google+, YouTube και Blogger, έχουν καταφέρει να κερδίσουν το ενδιαφέρον των χρηστών. Μάλιστα, η ομάδα αναμένεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη των προηγούμενων Social Media.

Από σήμερα το Orkut παύει να δέχεται εγγραφές νέων χρηστών, ενώ οι ήδη υπάρχοντες χρήστες έχουν περιθώριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να αποθηκεύσουν το προφίλ τους και τις υπόλοιπες πληροφορίες τους μέσω του Google Takeout ή να μεταφέρουν τις φωτογραφίες τους στο Google+. Περισσότερες πληροφορίες για τα προηγούμενα εδώ.

Πηγή: Orkut Blog

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑