Μετάφραση των tweets με τη βοήθεια του Bing σε Android, iOS και web

Ημ/νία: 17 Ιουνίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Μουντιάλ 2014 φαίνεται πως είναι μια καλή ευκαιρία για το Twitter, ώστε να αναδείξει ακόμη περισσότερο τη συνεργασία του με το Bing για τη μετάφραση των tweets. Άλλωστε, τα hashtags #WorldCup και #WorldCup2014 συγκεντρώνουν tweets πολλών διαφορετικών γλωσσών.

twitter bing translation web

Στη web έκδοση του Twitter υπάρχει από το 2012 η δυνατότητα για μετάφραση ενός ξενόγλωσσου tweet, με τη λειτουργία να επεκτείνεται στα διάφορα timelines, όπως την κεντρική σελίδα. Προηγουμένως υπήρχε μονάχα στη σελίδα του κάθε tweet.

Επομένως, αναλόγως σε ποια γλώσσα χρησιμοποιείτε το Twitter, τότε για κάθε tweet οποιασδήποτε άλλης γλώσσας θα βλέπετε το εικονίδιο της γης στο πάνω δεξί μέρος του. Πατώντας την επιλογή «Προβολή μετάφρασης», για όσους χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα, η οποία εμφανίζεται δίπλα από το εικονίδιο της γης αν περάσετε το ποντίκι πάνω από το ξενόγλωσσο tweet, αμέσως το Bing κάνει τη μετάφραση του περιεχομένου του tweet.

twitter bing translation android

Τέλος, οι εφαρμογές Android και iOS του Twitter απέκτησαν επίσης τη λειτουργία τη μετάφρασης, με το χρήστη να χρειάζεται πρώτα να ανοίξει το tweet και στη συνέχεια να κάνει τη μετάφραση του. Το εικονίδιο της γης είναι ορατό και στις κινητές συσκευές.

Πηγή: CNET

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑