Το Facebook προσφέρει δωρεάν anti-malware λύσεις σε μολυσμένους χρήστες

Ημ/νία: 24 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook σύντομα θα ξεκινήσει να προβάλλει ένα πλαίσιο για δωρεάν download ενός εκ των F-Secure Online Scanner και Trend Micro HouseCall, δύο anti-malware λύσεων.

facebook anti malware

Μέσα από διάφορους ελέγχους, όπως για παράδειγμα αν κάποιος λογαριασμός δημοσιεύει spam περιεχόμενο, το Facebook θα μπορεί να βρίσκει αν κάποιος χρήστης του έχει μολυνθεί με κάποιο malware και τότε θα του προσφέρει ένα από τα προηγούμενα δύο anti-malware προγράμματα.

Το πρόγραμμα θα εγκαθίσταται αυτόματα, θα κάνει το απαραίτητο σκανάρισμα και καθαρισμό και στη συνέχεια αφού θα ειδοποιεί το χρήστη μέσω Facebook ειδοποίησης, θα διαγράφεται αυτόματα.

Προς το παρόν, τα δύο προγράμματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μονάχα από Windows χρήστες, ενώ στο μέλλον εκπρόσωπος του Facebook είπε πως περισσότερα προγράμματα θα γίνουν διαθέσιμα δωρεάν για τους χρήστες του, προσφέροντας περισσότερες λύσεις σε γνωστά προβλήματα.

Άραγε, το Facebook θα μπορέσει να περιορίσει με τον τρόπο αυτό τους spam συνδέσμους που διαδίδονται αστραπιαία μεταξύ των χρηστών;

Πηγή: The Next Web

Ετικέτες: , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑