Το Google+ για Android αποκτά νέο σχεδιασμό και λειτουργίες!

Ημ/νία: 21 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η ομάδα του Google+ διέθεσε ένα νέο update της εφαρμογής του Κοινωνικού Δικτύου για Android, φέρνοντας την έκδοση 4.4 σε όλους τους χρήστες! Σύντομα, αυτή θα είναι διαθέσιμη στο Google Play για να την κατεβάσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση στο ολοκαίνουριο περιβάλλον χρήστη (UI) και στις πολλές νέες λειτουργίες του.

Αλλαγές στο περιβάλλον χρήστη του Google+

Ξεκινώντας με το περιβάλλον χρήστη, το γκρι χρώμα στην πάνω μπάρα αντικαθίσταται πλέον από το γνωστό κόκκινο χρώμα του λογότυπου του Google+. Επίσης, η μπάρα από εδώ και στο εξής κρύβεται όταν ο χρήστης κάνει scrolling την οθόνη προς τα κάτω, κερδίζοντας περισσότερο χώρο στην οθόνη για δημοσιεύσεις.

Google Plus navigation menu

Συνεχίζοντας με τη νέα εμφάνιση, τέλος στο μενού επιλογών το οποίο εμφανιζόταν στα αριστερά της εφαρμογής, αφού το νέο μενού καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη και επιτρέπει στο χρήστη να προβάλλει ευκολότερα τις κοινότητες στις οποίες συμμετέχει, τους κύκλους του και γενικά κάνει την πλοήγηση καλύτερη από πριν.

Google Plus pencil icon

Τέλος, επίσης, και στη μπάρα δημοσιεύσεων στο κάτω μέρος της εφαρμογής, αφού ένα εικονίδιο μολυβιού στο κάτω δεξί μέρος παίρνει τη θέση της μπάρας. Είναι πιο διακριτικό και επιτρέπει στο χρήστη να ανοίξει ένα νέο παράθυρο δημοσίευσης, έχοντας επιλογές όπως προσθήκη φωτογραφιών, τοποθεσίας κλπ. Στις επιλογές υπάρχει και το preview από την κάμερα της συσκευής, πριν ακόμη ο χρήστης κάνει κλικ για να τραβήξει εκείνη τη στιγμή φωτογραφία και να τη δημοσιεύσει.

Google Plus profile and pages views

Μία τελευταία αλλαγή στην εμφάνιση έχει να κάνει με τη σελίδα των προφίλ και των σελίδων, και συγκεκριμένα με την προσθήκη των συνολικών προβολών αυτών, μία λειτουργία η οποία ήταν διαθέσιμη πριν μονάχα μέσω της web έκδοσης του Google+.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανοραμικές φωτογραφίες 360 μοιρών για το Google+ μέσω του Auto Awesome

Νέες Google+ λειτουργίες

Google Plus Auto Awesome Stories

Ξεκινάμε με τη νέα λειτουργία Auto Awesome Stories, η οποία συνδυάζει φωτογραφίες, βίντεο και τοποθεσίες τις οποίες έχει επισκεφθεί ο χρήστης, ώστε να δημιουργήσει ταξιδιωτικές περιγραφές. Δείτε ένα παράδειγμα.

Επίσης, η λειτουργία Auto Awesome Movies γίνεται πλέον διαθέσιμη σε Android, iOS και στη web έκδοση του Google+, δημιουργώντας βίντεο από διάφορες φωτογραφίες και βίντεο του χρήστη, όπως το παραπάνω.

Οι δύο προηγούμενες λειτουργίες είναι αυτόματες, δημιουργούν δηλαδή περιεχόμενο χωρίς ο χρήστης να πατήσει κάποια επιλογή και όταν κρίνουν πως υπάρχει επαρκές περιεχόμενο για να το κάνουν. Σε αυτό βοηθάει η επιλογή Auto Backup, η οποία ανεβάζει ιδιωτικά τις φωτογραφίες του χρήστη από τη συσκευή του στο Google+. Ο χρήστης μπορεί να επισκεφθεί την επιλογή Auto Awesome στις φωτογραφίες μέσω της Android εφαρμογής και να δει αν κάποιο story ή movie είναι διαθέσιμο για εκείνον.

Google Plus motion mix

Δύο ακόμη νέες λειτουργίες κάνουν την εμφάνιση τους στους χρήστες, οι Motion και Mix, οι οποίες προηγουμένως υπήρχαν μονάχα μέσω του Auto Awesome και δημιουργούσαν περιεχόμενο όταν το Google+ το έκρινε δυνατό. Από εδώ και στο εξής, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν κινούμενες (gif) εικόνες! Οι προηγούμενες δύο λειτουργίες υπάρχουν στις φωτογραφίες στην Android εφαρμογή και πατώντας το εικονίδιο «+».

Τέλος, οι βιβλιοθήκες εικόνων ενός χρήστη απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερο μέγεθος για ανέβασμα πολλών περισσότερων (χιλιάδων) φωτογραφιών και η πλοήγηση βάσει ημερομηνίας στις φωτογραφίες είναι εφικτή!

Πηγές: Google Plus Daily, G+ post, Official Google Blog

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑