Το Facebook απέσυρε αθόρυβα τις iOS εφαρμογές Poke και Camera

Ημ/νία: 10 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Από σήμερα οι iOS εφαρμογές Facebook Poke και Facebook Camera αποσύρθηκαν αθόρυβα από το iTunes, χωρίς δηλαδή να βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση, καθώς είχαν καιρό να δεχτούν κάποιο update και το Facebook αποφάσισε πως δεν τις χρειάζεται πλέον.

facebook poke

Η εφαρμογή Poke είχε δημιουργηθεί ως ανταγωνιστής της εφαρμογής Snapchat, καθώς επέτρεπε την αποστολή εικόνων και βίντεο τα οποία εξαφανίζονταν μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Βέβαια, ποτέ δε μάθαμε στατιστικά του Poke, σε αντίθεση με το Snapchat και την αποστολή 700 εκατ. φωτογραφιών και βίντεο καθημερινά από τους χρήστες του.

Μήπως το Facebook αποφάσισε να δώσει τέλος στη λειτουργία Poke; Απ’ότι φαίνεται όχι, καθώς η σελίδα των Pokes υπάρχει ακόμη και οι χρήστες μπορούν ακόμη να σκουντάνε τους φίλους τους.

Η εφαρμογή Camera είχε δημιουργηθεί για τη λήψη, την προσθήκη φίλτρων και τον εύκολο διαμοιρασμό φωτογραφιών στο δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο. Περίπου την ίδια εποχή με τη δημιουργία της εφαρμογής το Facebook είχε προχωρήσει σε εξαγορά του Instagram, το οποίο κάνει την ίδια δουλειά και σίγουρα την κάνει καλύτερα, οπότε αμέσως αχρηστεύθηκε η εφαρμογή.

Πηγή: PCWorld

Ετικέτες: , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑