Με το App Links το Facebook επιθυμεί να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα στις κινητές συσκευές

Ημ/νία: 5 Μαΐου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Έστω ότι χρησιμοποιώ το Facebook Messenger στην Android συσκευή μου και ένας φίλος μου στέλνει ένα σύνδεσμο εικόνας στο Instagram. Αν πατήσω το σύνδεσμο, τότε ο browser θα ανοίξει, θα κατευθυνθώ στην εικόνα και ίσως χρειαστεί να συνδεθώ με το λογαριασμό μου για να κάνω like ή να αφήσω σχόλιο, παρόλο που έχω στη συσκευή μου εγκατεστημένο το Instagram app. Γιατί να μη μεταφερθώ απευθείας στην εφαρμογή και όχι στον browser;

facebook app links

Το προηγούμενο πρόβλημα επιθυμεί να λύσει το Facebook με την ανακοίνωση του App Links στο συνέδριο Facebook F8. Ήδη, οι εφαρμογές του Facebook υποστηρίζουν την open source, cross-platform και δωρεάν σε όλους, πλατφόρμα App Links, η οποία επιθυμεί να λύσει το πρόβλημα των συνδέσμων μέσα στις εφαρμογές, ώστε να οδηγούν σε άλλες εφαρμογές, εφόσον υπάρχουν.

Με τις οδηγίες που δίνονται προς τους προγραμματιστές, το Facebook θέλει να υιοθετήσει μία ενιαία πλατφόρμα για Android, iOS και Windows Phone, και έχει τις βάσεις να το πετύχει. Μάλιστα, το Facebook απέκτησε 20 συνεργάτες για την υιοθέτηση του App Links, οι οποίοι είναι οι εξής: Pinterest, Redfin, Goodreads, Edomondo, Hulu, Flixter, Wattpad, Venmo, MovieTickets.com, Mixcloud, Rdio, SoundCloud, Tumblr, EyeEm, Houzz, Flickr, Vevo, Vimeo, Rhapsody, Fancy.com, iHeart, Songkick και DailyMotion.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑