Ανέβασμα πολλαπλών φωτογραφιών και photo tagging για το Twitter!

Ημ/νία: 27 Μαρτίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Είναι μονάχα δική μου ιδέα ή το Twitter με τις αλλαγές του θέλει να μοιάσει ολοένα και πιο πολύ στο Facebook; Είδαμε πρώτα τη νέα εμφάνιση στο προφίλ χρηστών, η οποία φέρνει στοιχεία του Facebook και τώρα μαθαίνουμε πώς δύο νέες λειτουργίες γίνονται διαθέσιμες για τις mobile εφαρμογές του Twitter: Η δυνατότητα upload έως και 4 φωτογραφιών σε ένα tweet και το photo tagging.

Upload έως και 4 φωτογραφιών σε ένα tweet

twitter share four photos in one tweet

Από μια φωτογραφία σε κάθε tweet, πλέον περνάμε στις 4 φωτογραφίες σε κάθε tweet. Η λειτουργία upload 4 φωτογραφιών γίνεται διαθέσιμη από σήμερα στους iOS χρήστες και σύντομα αναμένεται να γίνει διαθέσιμη και στους Android χρήστες. Οι φωτογραφίες θα εμφανίζονται σε μικρογραφίες και ο κάθε χρήστης θα μπορεί με κλικ σε κάθε φωτογραφία να τη μεγεθύνει και με swipe αριστερά και δεξιά να δει τις υπόλοιπες. Η προβολή τέτοιου είδους tweets θα μπορεί να πραγματοποιείται από οποιαδήποτε έκδοση του Twitter, web ή mobile.

Photo tagging στο Twitter

twitter photo tagging

Το photo tagging, ή αλλιώς η προσθήκη ετικέτας σε μια φωτογραφία, είναι μια λειτουργία γνωστή από το Facebook και το Google+. Επιτρέπει την αναφορά ενός χρήστη μέσα σε φωτογραφία του Twitter και όχι μέσα στο κείμενο ενός tweet. Για το λόγο αυτό, τα έως και 10 tags ανά φωτογραφία δε θα καταλαμβάνουν χώρο χαρακτήρων, σε αντίθεση με τα mentions μέσα στο tweet.

twitter photo tagging user settings

Κάθε χρήστης θα δέχεται ειδοποίηση για κάθε tag φωτογραφίας που δέχεται. Από προεπιλογή, η ρύθμιση επιτρέπει σε όλους τους χρήστες του Twitter να κάνουν tag ένα χρήστη σε μια φωτογραφία. Αυτό, βέβαια, ίσως αποδειχτεί ένα πολύ καλό εργαλείο για spam. Στις ρυθμίσεις ασφαλείας κάθε λογαριασμού, υπάρχει η επιλογή «Photo tagging», η οποία επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει να δέχεται tags φωτογραφιών μονάχα από όσους χρήστες ακολουθεί ο ίδιος ή να μη δέχεται καθόλου tags.

Σε περίπτωση που ένα tag δεν αρέσει στο χρήστη και θέλει να το αφαιρέσει, υπάρχει η δυνατότητα να το κάνει από το μενού επιλογών της εικόνας. Αν κάποιος χρήστης επιμένει στα ανεπιθύμητα tags, τότε το Twitter προτείνει στο χρήστη να μπλοκάρει τον άλλο χρήστη.

Το photo tagging θα είναι διαθέσιμο προς χρήση στις Android και iOS εφαρμογές και μπορεί να συνδυαστεί με το upload 4 φωτογραφιών.

Αναμένουμε όλοι το σημερινό update για να δοκιμάσουμε τις νέες λειτουργίες!

Πηγή: Digital Life

Ετικέτες: , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑