Οριστικό τέλος για την υπηρεσία email @facebook.com με… περίεργο τρόπο!

Ημ/νία: 25 Φεβρουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Facebook έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώνει τους χρήστες του σχετικά με το κλείσιμο της email υπηρεσίας του, @facebook.com. Αλήθεια, υπάρχει κανείς που να τη χρησιμοποίησε, αντί να χρησιμοποιήσει κάποια από τις υπηρεσίες Gmail, Outlook, κλπ; Μάλλον… όχι.

facebook email is dead

Από το 2010 έως και σήμερα, το Facebook δημιούργησε για κάθε χρήστη του μία διεύθυνση email, χρησιμοποιώντας το username τους ή τον ID αριθμό του προφίλ τους, εφόσον δεν υπήρχε username. Η τελική μορφή του email είναι username@facebook.com ή id@facebook.com.

Στέλνοντας ένα email στο Facebook email ενός χρήστη, αυτό φτάνει στα εισερχόμενα μηνύματα, ή αλλιώς στο inbox, του χρήστη στο Facebook, παρέα με τα υπόλοιπα μηνύματα από το chat. Το πρόβλημα με την υπηρεσία email του Κοινωνικού Δικτύου, είναι πως δε διαθέτει βασικές λειτουργίες όπως θέμα για το email, καθώς και λειτουργίες CC ή BCC.

Ποιος χρησιμοποιεί το Facebook email; Κανείς. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ώθησε τους ανθρώπους του Κοινωνικού Δικτύου να τερματίσουν (σχεδόν) τη λειτουργία του.

facebook email is dead

Σε λίγο καιρό, όταν όλοι οι χρήστες θα έχουν ενημερωθεί για τις αλλαγές στο Facebook email, θα ισχύει το εξής: Κάθε email το οποίο θα στέλνεται στο Facebook email ενός χρήστη, θα προωθείται αυτόματα στο κύριο email το οποίο χρησιμοποιεί ο χρήστης για να συνδέεται στο Κοινωνικό Δίκτυο. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Εμάς την κίνηση του Google+ με το Gmail.

Ευτυχώς, θα υπάρχει επιλογή για απενεργοποίηση της προώθησης, όπως μαθαίνουμε από το Mashable, όταν τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.

Βέβαια, φανταστείτε τη σύγχυση των χρηστών όταν στο κύριο email τους καταφθάνουν μηνύματα από άσχετους Facebook χρήστες, καθώς το username είναι πολύ εύκολο να βρεθεί μέσω ενός προφίλ και να χρησιμοποιηθεί ύστερα για σύνταξη ενός Facebook email. Ας ελπίσουμε να υπάρχουν καλοί έλεγχοι για spam μηνύματα και φυσικά θα σας ειδοποιήσουμε για τον τρόπο απενεργοποίησης της προώθησης, όταν έρθει η ώρα.

Τέλος, δε μπορούμε να ξεχάσουμε τα διάφορα προβλήματα τα οποία προκάλεσε το Facebook email, όπως για παράδειγμα η εμφάνιση του στα προφίλ όλων των χρηστών, με αποτέλεσμα την απόκρυψη του κύριου email των χρηστών. Επίσης, τη σύγχυση όταν οι χρήστες δέχονταν ένα email στο inbox τους, καθώς οι περισσότεροι δε γνώριζαν πως υπάρχει υπηρεσία Facebook email.

Πηγή: The Verge

Ετικέτες: , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑