Αν λάβεις email από Google+ χρήστη που δε γνωρίζεις, μην ξαφνιαστείς!

Ημ/νία: 10 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η Google βρήκε άλλον έναν τρόπο για να φέρει πιο κοντά τις δικές της υπηρεσίες και συγκεκριμένα τα Google+ και Gmail. Σε λίγο καιρό, οι χρήστες θα μπορούν μέσα από τον Gmail λογαριασμό τους να στείλουν email σε άλλους χρήστες του Google+, χωρίς να γνωρίζουν το email τους. Αν αυτό σου φαίνεται τρομακτικό και σκέφτεσαι το ατέλειωτο spam, μην ανησυχείς.

google+ email to gmail

Συγκεκριμένα, κάθε χρήστης του Gmail έχει μία νέα επιλογή στις ρυθμίσεις του, η οποία από προεπιλογή επιτρέπει σε κάθε χρήστη του Google+ (αν το χρησιμοποιεί) να επικοινωνήσει μαζί του μέσω email, χωρίς να γνωρίζει το ίδιο το email. Στην περίπτωση που ο χρήστης έχει προσθέσει στους κύκλους του τον άλλο χρήστη, τότε το email το οποίο θα λάβει από εκείνον θα πάει στην καρτέλα Primary (Κύρια) του Gmail του, διαφορετικά το email θα πάει στην καρτέλα Social (Κοινωνικά).

google+ email to gmail

Ο χρήστης ο οποίος λαμβάνει το email, έχει δύο επιλογές. Στην πρώτη επιλογή, εφόσον απαντήσει στο email ή προσθέσει τον άλλο χρήστη στους κύκλους του, δίνει το δικαίωμα στον άλλο χρήστη να ξανά επικοινωνήσει μαζί του. Αν του απαντήσει, τότε ο άλλος χρήστης θα μάθε τελικά το email του, διαφορετικά μέσω προσθήκης στους κύκλους θα του δώσει το δικαίωμα να ξανά στείλει email χωρίς να γνωρίζει το ίδιο το email. Στη δεύτερη επιλογή, εφόσον ο χρήστης δεν απαντήσει ή προσθέσει τον άλλο χρήστη στους κύκλους του, τότε ο άλλος χρήστης δε θα έχει το δικαίωμα να ξανά στείλει email στο χρήστη, χωρίς να γνωρίζει το email του.

google+ email to gmail

Έως ότου η λειτουργία αυτή γίνει διαθέσιμη σε λίγες μέρες, κάθε Gmail χρήστης μπορεί να επισκεφθεί τις ρυθμίσεις του λογαριασμού του, να βρει την επιλογή «Αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω Google+» και να επιλέξει αν θέλει να δέχεται email από χρήστες του Google+ ή όχι. Μπορεί να επιλέξει είτε την επιλογή «Καμία», είτε μία από τις επιλογές «Κύκλοι», «Εκτεταμένοι Κύκλοι» και «Οποιοσδήποτε στο Google+».

Πηγή: Gmail Blog

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑