Ποια Social Media στέλνουν τους περισσότερους χρήστες σε sites; [έρευνα]

Ημ/νία: 27 Ιανουαρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Ένα αρκετά μεγάλο μέρος από την επισκεψιμότητα που δέχεται ένα site, το οφείλει στα διάφορα Social Media. Η εταιρία Shareaholic εκδίδει κάθε λίγους μήνες μία έρευνα σχετικά με τα ποσοστά κάθε Κοινωνικού Μέσου στο referral traffic ή αλλιώς στην κίνηση την οποία στέλνει στα sites. Μελετώντας δεδομένα από 200.000 sites με απήχηση πάνω από 250 εκατομμυρίων μοναδικών χρηστών μηνιαίως, τα αποτελέσματα που ακολουθούν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

social media traffic report Jan 14

Παρατηρούμε πως οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι τα Facebook, Pinterest και StumbleUpon, με αύξηση της τάξης του 48,85%, 30,06% και 54,36% αντίστοιχα, από το Σεπτέμβρη έως το Δεκέμβρη του 2013. Αν και οι Facebook σελίδες βλέπουν μεγάλη μείωση στην απήχηση των δημοσιεύσεων τους, φαίνεται πως το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο κατάφερε το μήνα Δεκέμβριο του 2013 να έχει το πιο μεγάλο referral traffic (15,44%) και μάλιστα πάνω από το διπλάσιο όλων των υπολοίπων Social Media μαζί (7,27%)! Κι αυτό το οφείλει στους χρήστες του, οι οποίοι συνεχίζουν να δημοσιεύουν ασταμάτητα συνδέσμους.

Από την άλλη πλευρά, οι μεγάλοι χαμένοι είναι τα YouTube, LinkedIn και Reddit, με μείωση της τάξης του 34,97%26,96% και 17,68% αντίστοιχα. Τέλος, το Google+ βλέπουμε πως μένει τελευταίο στην κούρσα, έχοντας αύξηση της τάξης του 18,98% η οποία στην πραγματικότητα είναι μόλις 0,01% και το Twitter να σημειώνει μικρή μείωση της τάξης του 4,31%.

Πηγή: Inside Facebook

Ετικέτες: , , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑