Αρκετά Social Media sites χτυπήθηκαν από μαζική επίθεση χάκερς

Ημ/νία: 5 Δεκεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Μία εκστρατεία hacking η οποία έχει ξεκινήσει από τις 21 Οκτωβρίου και μπορεί να συνεχίζεται έως και σήμερα, έχει ως αποτέλεσμα την υποκλοπή στοιχείων σύνδεσης 2 εκατομμυρίων λογαριασμών, σε πάνω από 93.000 sites. Ανάμεσα στα sites και δημοφιλή social media sites όπως τα Facebook, Twitter, Google+, YouTube και LinkedIn.

social media hacking

Η εταιρία Trustwave κατάφερε και εντόπισε έναν proxy server στην Ολλανδία, στον οποίο στέλνονταν όλα τα στοιχεία τα οποία ένας κρυφός ιός κατάφερνε να συλλέξει από τους «μολυσμένους» υπολογιστές. Ο τρόπος με τον οποίον «μολύνθηκαν» οι υπολογιστές είναι έως τώρα άγνωστος. Γνωστός από την άλλη είναι ο αριθμός των παραβιασμένων λογαριασμών ανά Κοινωνικό Μέσο.

318.000 Facebook λογαριασμοί
70.000 Gmail, Google+ and YouTube λογαριασμοί
60.000 Yahoo λογαριασμοί
22.000 Twitter λογαριασμοί
8.000 LinkedIn λογαριασμοί

Οι Facebook, Twitter και LinkedIn εταιρίες έκαναν reset τους κωδικούς των παραβιασμένων λογαριασμών και ενημέρωσαν τους χρήστες ώστε να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης. Σχετικά με το Google+, δεν υπήρξε απάντηση από τη Google προς την Trustwave, η οποία ανέλαβε να ειδοποιήσει όλες τις εταιρίες για τα ευρήματα της.

Φαίνεται πως οι hackers έχουν ακόμη ενεργούς servers σε διάφορες χώρες και οι χρήστες αυτό που μπορούν να κάνουν για να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες μόλυνσης του υπολογιστή τους, είναι να έχουν ενεργοποιημένο και ενημερωμένο antivirus λογισμικό, καθώς και ενημερωμένες τις εφαρμογές όπως Java, Adobe Flash Player κλπ.

Πηγή: CNNMoney

Ετικέτες: , , , , , , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑