Selfie, η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το Oxford Dictionaries

Ημ/νία: 23 Νοεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η λέξη την οποία αποφάσισε το Oxford Dictionaries να χαρακτηρίσει ως λέξη της χρονιάς για το 2013, είναι το ουσιαστικό Selfie, το οποίο έχει άμεση σχέση με τα Social Media. Πιο συγκεκριμένα, ο ορισμός της λέξης έχει ως εξής: «Μία φωτογραφία στην οποία έχει τραβήξει κάποιος τον εαυτό του, συνήθως με ένα smartphone ή με μία web κάμερα, και έχει ανεβάσει στη συνέχεια σε κάποιο Social Media site».

selfie word of year

Από το 2012 έως το 2013, η λέξη Selfie σημείωσε αύξηση στη χρήση της κατά 17.000%! Η πρώτη της χρήση εντοπίζεται πίσω το 2002, ενώ η ανάδειξη της λέξης ξεκίνησε από το Flickr το 2004 και κορυφώθηκε το 2012. Η προσθήκη της λέξης στο Oxford Dictionaries πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2013, όμως αυτό δεν έπαιξε ρόλο στην ανάδειξη της λέξης ως λέξη της χρονιάς.

Τέλος, αν αναρωτιέσαι ποιες λέξεις κατάφερε να κερδίσει η λέξη Selfie για να αποκτήσει τον τίτλο «Λέξη της χρονιάς», αυτές είναι οι εξής:
bedroom taxbitcoinolinguitoschmeatshowrooming και twerk.

Πηγή: OxfordWords Blog

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑