Twitter | Παρουσιάζει τα custom timelines αξιοποιώντας το TweetDeck

Ημ/νία: 13 Νοεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Twitter έχει διάφορα timelines, όπως είναι αυτό της αρχικής σελίδας με tweets των χρηστών των οποίων ακολουθεί ο χρήστης, αυτό της αναζήτησης με tweets τα οποία σχετίζονται με κάποιον όρο αναζήτησης που πληκτρολογεί ο χρήστης, αυτό του προφίλ ενός χρήστη με δικά του tweets και retweets κλπ. Η οικογένεια των timelines μεγάλωσε και στα μέλη της προστέθηκαν τα custom timelines, τα οποία μπορεί να δημιουργήσει οποιοσδήποτε χρήστης μέσω του TweetDeck και να προσθέσει ο ίδιος σε αυτά οποιαδήποτε tweets επιθυμεί.

twitter custom timelines via tweetdeck

Κάθε custom timeline είναι δημόσιο, φέρει όνομα και περιγραφή τα οποία ορίζει ο χρήστης ο οποίος το δημιουργεί και μπορεί να είναι προσβάσιμο από όλους μέσω δικού του μοναδικού συνδέσμου. Ο χρήστης μπορεί να προσθέσει σε αυτό μονάχα δημόσια tweets και να το διαμοιράσει είτε δίνοντας το σύνδεσμο του custom timeline είτε κάνοντας το ενσωμάτωση (embed) σε κάποιο site. Το Twitter Music έχει δημιουργήσει ένα παράδειγμα custom timeline.

Με τα custom timelines, ένα Brand μπορεί να επιλέξει τα καλύτερα tweets γύρω από ένα event για παράδειγμα ή κάποιος χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει tweets τα οποία τον ενδιαφέρουν. Για τους δημοσιογράφους τα custom timelines μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποθήκευση ειδήσεων, κάτι σαν το RSS. Η τελική χρήση αφήνεται στη φαντασία των χρηστών!

Σε επόμενο άρθρο θα ακολουθήσει η διαδικασία δημιουργίας ενός custom timeline μέσω του TweetDeck.

Πηγή: Twitter Developers (Update[12/09/14]: Ο σύνδεσμος αφαιρέθηκε γιατί έπαψε να ισχύει)

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑