Ένας στους τέσσερις έχει διαγράψει το Facebook app

Ημ/νία: 10 Σεπτεμβρίου 2018 | by Χριστίνα Κιτσάτη

0

Αν το Facebook app σάς έχει κάποια στιγμή εκνευρίσει, δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 4.594 ανθρώπους μεταξύ 29 Μαΐου και 11 Ιουνίου, το 26% αυτών έχουν αφαιρέσει το Facebook app από τα κινητά τους.

Μόλις το 9% μάλιστα, αποφάσισε να κάνει download όλες τις προσωπικές πληροφορίες που το Facebook κρατούσε γι’ αυτούς. Αντίθετα, το 54% έχει προσαρμόσει τις ρυθμίσεις απορρήτουστην εφαρμογή του Facebook, ενώ το 42% έχει κάνει breaks πολλών εβδομάδων από την πλατφόρμα.

Η έρευνα αποκάλυψε ακόμη ότι οι χρήστες του Facebook ηλικίας 18 έως 29 ετών έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαγράψουν την εφαρμογή (44%) από τους χρήστες ηλικίας 65 ετών και άνω (12%). Ενώ ένα στα τρία μέλη της τελευταίας ομάδας προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις απορρήτου στην εφαρμογή, οι αλλαγές αυτές πραγματοποιούνται από το 64% των χρηστών της νεότερης ομάδας. Δεν υπήρχε πάντως μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ηλικιακών groups, όσον αφορά το break από το app: Το 40% των “νέων” και το 47% των “μεγαλύτερων ηλικιών” έχουν πραγματοποιήσει προσωρινά breaks από την εφαρμογή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί από το σκάνδαλο Cambridge Analytica.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑