Facebook: Θα σας ειδοποιεί όταν το πρόσωπό σας εντοπίζεται σε φωτογραφίες

Ημ/νία: 27 Δεκεμβρίου 2017 | by Chr. George kumpour

0

Το Facebook ανακοίνωσε την προσθήκη προαιρετικών εργαλείων που έχουν ως σκοπό να ειδοποιούν τους χρήστες αυτόματα όταν εμφανίζονται σε κάποια φωτογραφία άλλου χρήστη.

Συγκεκριμένα, έχει προστεθεί μια νέα επιλογή που θα σας αποστέλλει ειδοποίηση, όταν εντοπιστείτε σε κάποια φωτογραφία, στην οποία δεν έχετε γίνει tagged. Επομένως, είτε μπορείτε να γίνετε tagged στη φωτογραφία, είτε να παραμείνετε έτσι χωρίς να κάνετε κάτι, ενώ σας δίνεται και η δυνατότητα να προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε με τον χρήστη που ανέβασε τη φωτογραφία, ώστε να την αφαιρέσει, εάν δεν επιθυμείτε να βρίσκετε στο Facebook.

Το νέο χαρακτηριστικό ενσωματώνεται με την βοήθεια της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία του Facebook, αναλύει τα pixel στις φωτογραφίες που έχετε γίνει ήδη tagged από τα οποία προκύπτει κάτι που αποκαλεί templates. Μόλις οι φωτογραφίες και τα βίντεο ανέβουν στο σύστημα του Facebook συγκρίνονται με το template.

Το χαρακτηριστικό θα κάνει το ντεμπούτο του από τις επόμενες εβδομάδες παντού με εξαίρεση τον Καναδά και την Ευρώπη, όπου δεν είναι διαθέσιμη η τεχνολογία face recognition.

Ετικέτες:


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑