Ο Chrome 64 θα φέρει τέλος στo autoplay των βίντεο

Ημ/νία: 19 Σεπτεμβρίου 2017 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Κάποτε τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Όταν θέλατε να αναπαράγετε ένα video, απλά κάνατε click στο play. Τώρα όμως υπάρχει μία τάση αρκετές ιστοσελίδες να φορτώνουν αυτόματα video. Κάτι πολύ εκνευριστικό, ειδικά όταν έχετε πολλά tabs ανοικτά και πρέπει να βρείτε από πού σας ήρθε.

Τα καλά νέα για τους χρήστες του Chrome είναι ότι η Google σύντομα (συγκεκριμένα μέσα στο2018) θα φέρει τη δυνατότητα block του autoplay videos, κάτι που, προς το παρόν, μπορείτε να κάνετε μόνο με third-party extensions. Αυτό αναφέρει πρόσφατο post στο Chromium blog, σύμφωνα με το οποίο “ξεκινώντας από τον Chrome 64, το autoplay θα επιτρέπεται είτε όταν τα media δεν αναπαράγουν ήχο, είτε όταν ο χρήστης έχει δείξει ενδιαφέρον γι’ αυτό”.

Επιπλέον, από τον Chrome 63 θα υπάρχει επιλογή για όποιους χρήστες το επιθυμούν να απενεργοποιήσουν εντελώς το autoplay videos για συγκεκριμένα sites. Αυτή η επιλογή σίγασης ιστότοπου θα διατηρείται μεταξύ των περιόδων περιήγησης, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν πότε και πού θα ακούγεται ο ήχος.

Σύμφωνα με την Google, αυτές οι αλλαγές θα δώσουν στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο των media στον browser τους, ενώ παράλληλα θα διευκολύνουν τους publishers να εφαρμόζουν την αυτόματη αναπαραγωγή, όπου αυτή ωφελεί τον χρήστη.

Ετικέτες: , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑