Το Ello επισημοποίησε την υπόσχεση του για μη προβολή διαφημίσεων

Ημ/νία: 24 Οκτωβρίου 2014 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Το Ello, το Κοινωνικό Δίκτυο οποίο ξεχώρισε για την υπόσχεση του να λειτουργήσει χωρίς διαφημίσεις και χωρίς να πουλήσει τα δεδομένα των χρηστών του σε διαφημιστές, δέχτηκε κριτική από πολλούς πως ίσως μελλοντικά αλλάξει γνώμη η ομάδα του.

Ello Social Network

Μία νέα αλλαγή η οποία μετατρέπει το Ello σε Public-benefit corporation, ένα είδος εταιρίας στην Αμερική με δημόσιο όφελος, επισημοποιεί πλέον την υπόσχεση της ομάδας του Κοινωνικού Δικτύου. Από εδώ και στο εξής λοιπόν, το Ello έχει συμφωνήσει να:

– Μην πουλήσει τα δεδομένα χρηστών του σε τρίτες επιχειρήσεις.
– Μην προβάλει διαφήμιση επί πληρωμή για όφελος τρίτων επιχειρήσεων.
– Μην παραβιαστούν τα προηγούμενα σε περίπτωση εξαγοράς του ή μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του.

(Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα και ξανά κλικ σε αυτή στη νέα καρτέλα για μεγέθυνση)

ello pbc

Τέλος, το Ello κατάφερε να δεχτεί χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατ. δολαρίων, με τη βοήθεια της οποίας θα βγει μελλοντικά από τη δοκιμαστική έκδοση και θα ανοίξει τις πόρτες του προς όλους τους χρήστες. Όσον αφορά την απόκτηση εσόδων, θα υπάρξουν μελλοντικά premium λειτουργίες και συνδρομές για όσους χρήστες επιθυμούν το κάτι παραπάνω του Κοινωνικού Δικτύου.

Πηγή: TechCrunch

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑