Οι 8 πρώτες Social Media δημοσιεύσεις… εκτός γης!

Ημ/νία: 30 Σεπτεμβρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Στο διάστημα οι αστροναύτες έχουν πλέον κανονικά ίντερνετ, έχουν μάλλον και πολύ ελεύθερο χρόνο (τουλάχιστον κάποιοι, όπως θα φανεί και παρακάτω), οπότε γιατί να μην έχουν και παρουσία στα Social Media; Γυρνάμε μερικά χρόνια πίσω, όταν πρώτο ξεκίνησε η ενασχόληση των αστροναυτών με τα Social Media και βλέπουμε τις πρώτες δημοσιεύσεις, ή μάλλον τις δημοσιεύσεις «πρωτιές», οι οποίες στάλθηκαν από το διάστημα.

12 Μαΐου 2009: Το πρώτο tweet από το διάστημα

Ο αστροναύτης της NASA Mike Massimino, ή αλλιώς @Astro_Mike, είναι ο άνθρωπος ο οποίος μετέδωσε το μήνυμα για το πρώτο tweet από το διάστημα. Το δημιούργησε, το έστειλε στο Διαστημικό Κέντρο Johnson και εκείνοι το δημοσίευσαν με τον Twitter λογαριασμό του.  

22 Ιανουαρίου 2010: Το πρώτο πραγματικό tweet από το διάστημα

 


Χάρη στις νέες τεχνολογίες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ο αστροναύτης της NASA TJ Creamer, ή αλλιώς @Astro_TJ, είναι ο άνθρωπος ο οποίος δημιούργησε και έστειλε το πρώτο tweet από το διάστημα!

22 Οκτωβρίου 2010: Το πρώτο Foursquare check-in στο διάστημα

Ο αστροναύτης της NASA, Douglas H. Wheelock, ή αλλιώς @Astro_Wheels, είναι ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος έκανε check-in στο Foursquare καθώς βρισκόταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

6 Αυγούστου 2012: Το πρώτο tweet από τον Άρη

Τρεις εργαζόμενοι της NASA έτρεξαν το λογαριασμό @MarsCuriosity, ο οποίος μετέδιδε νέα από την άφιξη των αστροναυτών στον πλανήτη Άρη. Τα tweets δεν προήλθαν λοιπόν τον πλανήτη Άρη, αλλά από το Jet Propulsion Laboratory της NASA.

17 Φεβρουαρίου 2013: Το πρώτο Reddit AMA από το διάστημα

 


Hadfield reddit ama

Για όποιον δε γνωρίζει, το AMA (Ask Me Anything) είναι ένα γεγονός το οποίο πραγματοποιείται στο site Reddit, στο οποίο συνήθως διάσημοι άνθρωποι απαντούν σε ερωτήσεις των χρηστών του Reddit. Ο αγαπημένος αστροναύτης του ίντερνετ, ο Chris Hadfield, ανέλαβε να απαντήσεις τις ερωτήσεις, παράγοντας πάνω από 7.500 σχόλια και 45.000 θετικές ψήφους.

22 Φεβρουαρίου 2013: Το πρώτο Google+ Hangout από το διάστημα


Οι αστροναύτες Kevin Ford, Chris Hadfield και Tom Marshburn απάντησαν στις ερωτήσεις των χρηστών του ίντερνετ από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το Google+ Hangout διήρκεσε 1 ώρα και 4 λεπτά.

12 Μαΐου 2013: Το πρώτο YouTube μουσικό βίντεο από το διάστημα


Εκτός από το πρώτο Reddit AMA από το διάστημα, ο Chris Hadfield είναι ο άνθρωπος ο οποίος δημιούργησε το πρώτο μουσικό βίντεο στο YouTube από το διάστημα. Ο Hadfield τραγουδά τη δική του έκδοση του κομματιού Space Oddity, το οποίο μέχρι σήμερα μετρά 17.897.741 προβολές!

31 Μαΐου 2013: Το πρώτο Pinterest Pin από το διάστημα

first space pin

Τέλος, η αστροναύτης Karen Nyberg είναι ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος στέλνει Pinterest Pin από το διάστημα. Βρες το λογαριασμό της εδώ.

Πηγή: Mashable

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑