Πώς μπορώ να κάνω απενεργοποίηση ενός Facebook λογαριασμού;

Ημ/νία: 23 Ιουλίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Η περίοδος των διακοπών είναι μία καλή ευκαιρία για να ξεφύγεις λίγο από τα Social Media και από το Facebook, στο οποίο φαντάζομαι δαπανάς τον περισσότερο ελεύθερο (και μη) χρόνο σου. Μπορείς να αφήσεις το λογαριασμό σου ενεργό, αυτό όμως θα σε ωθεί συνεχώς να τον ελέγχεις, καθώς είτε θα λαμβάνεις email από τη δραστηριότητα σου σε αυτό είτε απλά θα μπαίνεις γιατί μπορείς.

Ευτυχώς για σένα, αν θες να εγκαταλείψεις το Facebook για αόριστο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να διαγραφεί ο λογαριασμό σου, τότε μπορείς να κάνεις απενεργοποίηση λογαριασμού.

Με την απενεργοποίηση, το προφίλ σου παύει να υπάρχει προσωρινά και αποθηκεύεται για την περίπτωση που αποφασίσεις να επιστρέψεις πίσω στο Κοινωνικό Δίκτυο, έτσι ώστε να είναι σαν να μην έλειψες ποτέ.

Διαδικασία απενεργοποίησης Facebook λογαριασμού

facebook how to deactivate account

1) Κάνεις κλικ στο σύνδεσμο απενεργοποίησης και επιλέγεις υποχρεωτικά έναν από τους λόγους για τους οποίους απενεργοποιείς το λογαριασμό σου. Αν επιλέξεις «Άλλο», θα χρειαστεί να δώσεις περιγραφή του λόγου στο πλαίσιο Αναλυτική εξήγηση.

2) Αν έχεις δημιουργήσεις Facebook groups και είσαι ο μόνος διαχειριστής, τότε θα χρειαστεί να κάνεις κλικ στην επιλογή «Αλλαγή όλων των ανοιχτών ομάδων σε κλειστές», για να μπορέσει να αναλάβει άλλος το ρόλο του διαχειριστή και να μη μείνει το group χωρίς διαχείριση.

3) Αν έχεις δημιουργήσει Facebook σελίδες και είσαι ο μόνος διαχειριστής, τότε έχετε την επιλογή να ορίσετε κάποιον άλλο χρήστη ως διαχειριστή, ώστε η σελίδα να μη χαθεί.

4) Κάνε κλικ στην επιλογή «Επιλέξτε να μη λαμβάνετε μηνύματα email από το Facebook», αν θες να μη λαμβάνεις email μετά την απενεργοποίηση για διάφορα ζητήματα.

5) Αν έχεις δημιουργήσει Facebook εφαρμογές και είσαι ο μόνος διαχειριστής,  τότε είτε πρέπει να κάνεις κλικ στην επιλογή«Να διαγραφούν μόνιμα όλες οι εφαρμογές για τις οποίες είμαι ο μοναδικός σχεδιαστής» είτε να τις μεταβιβάσεις σε άλλο χρήστη, ώστε να μη χαθούν.

6) Κάνε κλικ στην επιλογή «Επιβεβαίωση».

facebook how to deactivate account

7) Πληκτρολόγησε τον κωδικό πρόσβασης με τον οποίο συνδέεσαι.

8) Κάνε κλικ στην επιλογή «Deactivate Now».

facebook how to deactivate account

9) Πληκτρολόγησε τον κωδικό captcha τον οποίο βλέπεις.

10) Κάνε κλικ στην επιλογή «Υποβολή».

Αυτό ήταν! Ο λογαριασμός σου μόλις απενεργοποιήθηκε και για να τον ενεργοποιήσεις ξανά, αρκεί να κάνεις σύνδεση με το email και τον κωδικό πρόσβασης. Μία φορά αρκεί για να ενεργοποιηθεί και πάλι ο λογαριασμός.

Αν επιθυμείς να κάνεις διαγραφή λογαριασμού και όχι απενεργοποίηση, τότε δες τον αναλυτικό οδηγό τον οποίο έχουμε ετοιμάσει, καθώς η επιλογή είναι καλά κρυμμένη μέσα στο Κοινωνικό Δίκτυο.

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑