Google+: Νέα επίσημα plugins για τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων

Ημ/νία: 29 Ιουνίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Αν διατηρείς κάποιο προσωπικό προφίλ ή κάποια Σελίδα ή κάποια Κοινότητα στο Google+ και θες να τα αναδείξεις σε κάποια ιστοσελίδα μέσω κώδικα html, τότε πρέπει να δεις τα νέα plugins. Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: το Follow button, το Badge για τις Κοινότητες και τα Badges για προσωπικά προφίλ και Σελίδες.

Google+ Follow Button

Google+ Follow button
Το Follow Button επιτρέπει σε ένα χρήστη να τοποθετήσει απευθείας στους κύκλους του Google+ προφίλ του κάποια Σελίδα ή κάποιο προσωπικό προφίλ, χωρίς να χρειαστεί να φύγει από το site το οποίο έχει επισκεφτεί.

Google+ badge for Communities

Google+ community badge
Αν έχεις δημιουργήσει κάποια Κοινότητα στο Google+, τότε μπορείς να την προβάλεις μέσα από το site σου χρησιμοποιώντας το Badge for Communities. Έρχεται σε δύο μορφές, σε dark και light έκδοση για να ταιριάζει με τα χρώματα του site σας. Δε φέρει κάποια επιλογή για Follow, αντίθετα η επιλογή Preview μεταφέρει το χρήστη σε νέα καρτέλα για προβολή της Κοινότητας και των δημοσιεύσεων της.

Google+ badges for Pages and Profiles

Google + page badge Google+ profile badge
Τέλος, υπάρχουν τα Badges για Profiles και Pages, τα οποία έρχονται και πάλι σε δύο εκδόσεις, light και dark, και επιτρέπουν την προβολή ενός προσωπικού προφίλ ή Σελίδας και ταυτόχρονα την επιλογή για απευθείας προσθήκη σε κάποιον από τους κύκλους του χρήστη.

Τα υπάρχοντα (παλαιά) badges θα διαρκέσουν με την υπάρχουσα μορφή τους για 90 μέρες ακόμη και μετά αυτόματα θα μετατραπούν στη νέα μορφή. Στο ενδιάμεσο διάστημα μπορείτε να τα αναβαθμίσετε μόνοι σας και να τα προσαρμόσετε κατάλληλα.

Πηγή: Google+ Developers Blog

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑