Facebook: Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2013

Ημ/νία: 2 Μαΐου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Είδαμε πριν λίγες μέρες πως οι νέοι σε ηλικία χρήστες του Facebook το εγκαταλείπουν σιγά σιγά και γενικά “ακούγεται” πολύ πως το Facebook χάνει χρήστες. Ο Mark Zuckerberg και η παρέα του το διαψεύδουν αυτό, δίνοντας σημαντικά στοιχεία στη δημοσιότητα μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2013.

facebook mark zuckerberg

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα ασχοληθούμε αρκετά με νούμερα. Οι καθημερινοί χρήστες του Facebook αυξήθηκαν σε 665 εκατομμύρια, αύξηση κατά 26% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι μηνιαίοι χρήστες αυξήθηκαν σε 1,11 δισεκατομμύρια, αύξηση 23% σε σχέση με πέρυσι. Όσον αφορά την πρόσβαση από κινητές συσκευές, οι χρήστες αυξήθηκαν σε 751 εκατομμύρια, αύξηση μεγέθους 54%(!) σε σχέση με πέρυσι.

Οι χρήστες αυξήθηκαν, το ίδιο και τα έσοδα. Το Facebook κατέγραψε συνολικά έσοδα των 1,46 δις δολαρίων, αυξημένα κατά 38% σε σχέση με τα περσινά 1,06 δις δολάρια. Από αυτά, το 85%, δηλαδή τα 1,25 δις δολάρια, προήλθαν μονάχα από διαφήμιση! Μέσα σε ένα χρόνο, τα έσοδα από τη διαφήμιση αυξήθηκαν κατά 43%. Από τα διαφημιστικά έσοδα, το 30% προέρχεται από διαφήμιση σε κινητές συσκευές. Έχει ποντάρει αρκετά το Facebook σε αυτές.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του Facebook για το πρώτο τρίμηνο του 2013, θα βρείτε εδώ.

Πηγή: Facebook Investor Relations

Ετικέτες: , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑