Το Google+ είναι πλέον το 2ο δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο

Ημ/νία: 28 Ιανουαρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως “πόλη φάντασμα”, εξαιτίας της μικρής, όπως λένε, κινητικότητας των χρηστών του. Παρόλα αυτά, το Google+ κατάφερε να σκαρφαλώσει στη 2η θέση των δημοφιλέστερων κοινωνικών δικτύων από άποψη ενεργών μηναίων χρηστών, ξεπερνώντας τους 343 εκ. χρήστες. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε ποσοστό ως το 25% του συνολικού πληθυσμού με πρόσβαση στο ίντερνετ.

Στην 1η θέση συνεχίζει να φιγουράρει φυσικά το Facebook, το οποίο έχει 903 εκ. ενεργούς μηνιαίους χρήστες (έχει ξεπεράσει το 1 δις χρηστών σε όλες τις ηλικίες), αριθμός ο οποίος μεταφράζεται σε ποσοστό ως το 51% του συνολικού πληθυσμού με πρόσβαση στο ίντερνετ. Στην 3η θέση βρίσκεται το YouTube με ποσοστό περίπου 21% και μία ανάσα μετά, στην 4η θέση, βρίσκεται το Twitter με περίπου ίδιο ποσοστό.

social-graph

Τα προηγούμενα στοιχεία έχουν προέλθει μετά από έρευνα της εταιρείας GlobalWebIndex και συγκεκριμένα την έρευνα GWI.8 (Q4 2012), η οποία αναφέρεται στο μήνα Δεκέμβριο του 2012 και στις ηλικίες 16 έως 64 ετών.

Η Google φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στη μάχη των Κοινωνικών Δικτύων και ίσως είναι θέμα χρόνου να δούμε αν θα καταφέρει να κοντράρει στα ίσια το Facebook. Προσωπικά θα επέλεγα να χρησιμοποιήσω το Google+, εφόσον βρίσκονταν και οι φίλοι μου σε αυτό, καθώς το βρίσκω πιο λειτουργικό από το Facebook.

Πηγή: The Huffington Post

Ετικέτες: , , , ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.



Πήγαινε με πάνω ↑