Πώς οι αριθμοί θα σου δείξουν ενδιαφέροντα στοιχεία του Facebook λογαριασμού σου

Ημ/νία: 26 Ιανουαρίου 2013 | by Θοδωρής Κόνσουλας

0

Οι αριθμοί είναι πολύτιμοι όταν ξέρεις να τους διαβάζεις σωστά και προσφέρουν αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Παλαιότερα, σας είχαμε αναφέρει ένα εργαλείο, το Wolfram Alpha, με το οποίο μπορείτε να δείτε εκπληκτικά στατιστικά του Facebook λογαριασμού σας. Το εργαλείο αυτό υπέστη αναβάθμιση, έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρον και πάμε να δούμε μαζί πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε δωρεάν.

Αρχικά θα χρειαστεί να μεταφερθείτε στο Wolfram Alpha και να κάνετε κλικ στην επιλογή “Analyze my Facebook Data”. Θα σας ζητηθεί να δώσετε πρόσβαση στην εφαρμογή για να μπορέσει να αναλύσει το προφίλ σας. Μη φοβηθείτε να το κάνετε, η διαδικασία είναι όμοια όπως κάθε εφαρμογή του Facebook. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο χρόνο έως ότου τελειώσει η ανάλυση.

Wolfram-Alpha

Οι αλγόριθμοι του Wolfram Alpha θα εμφανίσουν διάφορα γραφήματα σχετικά με εσάς, αλλά και με τους Facebook φίλους σας. Μπορείτε να δείτε στατιστικά όπως:

– τον αριθμό των δημοσιεύσεων σας ανά μήνα
– το είδος των δημοσιεύσεων σας
– τη συχνότητα των δημοσιεύσεων σας
– τη συνολική αλληλεπίδραση των άλλων χρηστών με τις δημοσιεύσεις σας
– τις πιο συνηθισμένες λέξεις σε μία δημοσίευση σας
– τη δημοσίευση σας με τα περισσότερα Likes ή σχόλια
– τους χρήστες με τα περισσότερα σχόλια ή κοινοποιήσεις σε δημοσιεύσεις σας

και πολλά ακόμη παρόμοια στατιστικά με τα παραπάνω. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια ίσως πιο ενδιαφέρονται και πιο διασκεδαστικά από τα προηγούμενα. Στατιστικά που ίσως όταν δούμε το Graph Search θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμα απ’ότι τώρα.

Wolfram-Alpha

Μερικά είναι τα εξής:

– Οι φίλοι με τη μικρότερη και τη μεγαλύτερη ηλικία
– Η οικογενειακή κατάσταση των φίλων μας
– Οι τοποθεσίες των φίλων μας πάνω στο χάρτη
– Οι περισσότεροι φίλοι με το ίδιο όνομα ή επώνυμο
– Οι φίλοι με τους περισσότερους φίλους ή κοινούς φίλους με εμάς
– Το δίκτυο των φίλων μας (πάνω σε γράφημα κατατάσσονται οι φίλοι μας σε ομάδες, πολύ ενδιαφέρον!)
– Φίλοι με τα περισσότερα Likes, σχόλια προς εμάς

Δυστυχώς, το Wolfram Alpha δεν προσφέρεται στην ελληνική γλώσσα. Μην το παρατήσετε εύκολα, μελετήστε το προσεκτικά και θα δείτε πολύ χρήσιμα στατιστικά. Μην ξεχνάτε πως οι αριθμοί μπορούν και μιλούν

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Από μικρή ηλικία «κόλλησα» με τους υπολογιστές και γενικά τον κόσμο του ίντερνετ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα να σπουδάζω στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθήνας.Πήγαινε με πάνω ↑