Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Get in the Ring StartingUP Athens 2018

Ημ/νία: 4 Απριλίου 2018 | by Δημήτρης Θωμαδάκης

0

Στις 21 Μαρτίου 2018 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ο επιχειρηματικός διαγωνισμός «Get in the Ring StartingUP Athens 2018». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Orama Group σε συνεργασία με το Europe Direct του Δήμου Αθηναίων και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Aνάπτυξης και του  Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων (ΕΣΥΝΕ ΑΠΠ), ενώ διέθετε και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο Ορέστης Ματσούκας και παρουσιαστής ο Λάμπρος Φισφής.

Στην προημιτελική φάση του διαγωνισμού, οκτώ (8) καινοτόμες επιχειρήσεις της Ελλάδας, αξιολογήθηκαν από επιτροπή που διέθετε άριστη γνώση της startup επιχειρηματικότητας και απαρτιζόταν από τους κ.κ. Αντώνη Λιβιεράτο (Saint Startup), Αντώνη Οικονόμου (Innovathens), Βαγγέλη Σιώκα (ΕΠΙνοώ), Μάνο Ανδρεάδη (Asset Technology | Erasmus για Νέους Eπιχειρηματίες) και Νίκο Σταυρακάκη (Telecommunications).

Οι startups, οι οποίες παρουσίασαν “κεκλεισμένων των θυρών” τις επιχειρήσεις τους στην Eπιτροπή Aξιολόγησης του διαγωνισμού, ήταν οι ακόλουθες: Spaceprk (Oleg Popivchak), IFAacademy (Παναγιώτης Λελεδάκης), Sports Electroceuticals (Δημήτρης Ράμμος), Ridemind (Αντώνης Καραλούλης), Publika (Γιώργος Μαργαρίτης), GuestFlip (Ευστράτιος Μπότης), Grekaddict (Σουζάνα Θεοδωρίδου) και FindΑpp (Σταύρος Μπαλτάς).

Από τις παραπάνω 8 startups, οι 4 που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, ήταν οι: IFAacademy, Sports Electroceuticals, Ridemind (former Urend) και Grekaddict, οι οποίες αναμετρήθηκαν ενώπιον του κοινού πάνω σε “ring”, απαντώντας σε ερωτήσεις της Κριτικής Επιτροπής του «Get in the Ring StartingUP Athens», την οποία αποτελούσαν η Ιωάννα Σαμπράκου (Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος), ο Πάνος Οπλοποιός (Σύμβουλος Υπουργού Τουρισμού σε θέματα Ψηφιακής Τεχνολογίας και Πληροφορικής) και ο Ορέστης Ματσούκας (Επικεφαλής της Οrama Group και Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων (ΕΣΥΝΕ ΑΠΠ).

Στον τελικό πέρασαν οι  IFAacademy και Grekaddict και “μονομάχησαν” σε μια δύσκολη αναμέτρηση, απαντώντας ταυτόχρονα σε δύσκολες ερωτήσεις τόσο της Κριτικής Επιτροπής, όσο και του κοινού. “Διαιτητής” των μονομαχιών ήταν ο Λάμπρος Φισφής, ενώ το ψυχαγωγικό μέρος της εκδήλωσης εμπλούτισε η ομάδα των LP Dudes με “epic rap battles”. Νικητής του «Get in the Ring StartingUP Athens» για το έτος 2018 ήταν η εταιρία Grekaddict της Σουζάνας Θεοδωροπούλου, η οποία κέρδισε αυτομάτως τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Τελικό του «Get In the Ring» στην Πορτογαλία.

Υποστηρικτές του «Get in the Ring StartingUP Athens 2018» ήταν οι: Startup Greece, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας,  Saint Startup, Solidarity Mission, Infocom, Asset Technology | Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες, Innovathens, Acein, ΕΠΙνοώ, Στέντορας, ενώ Χορηγοί Επικοινωνίας ανέλαβαν οι: Rise TV, Protothema.gr, Music 89.2, Athens Up Radio, Startup.gr, Digital Life, UpNow, Cover Story, Tourismarket, Skywalker, Επιχειρώ.gr, Startupper και Youth Platform.

Ετικέτες: ,


Σχετικά με τον Αρθρογράφο



Πήγαινε με πάνω ↑